Sport

Premiership 18/19

Premiership: Tottenham pomazila sreća protiv Newcastlea

Premiership: Tottenham pomazila sreća protiv Newcastlea
Tottenham Hotspur

Na startu sezone, Tottenham je na gostovanju kod nezgodnog Newcastlea upisao prvu pobjedu i važna tri boda na St. James Parku

Iako je Tottenham bio favorit prije današnjeg susreta, nakon odigranih 90 minuta na St. James Parku ne možemo reći kako je razlika u momčadima prevelika. Newcastle se odlično prezentirao, imao odličnih prilika, no nažalost nedostajalo je malo više kvalitete, ali i prijeko potrebne sreće za nešto više od minimalnog poraza.

Susret na St James Parku počeo je fenomenalno. Nakon svega osam minuta igre, Cristian Eriksen ubacio je iz kornera, Davinson Sanchez prebacio a Jan Vertonghenglavom pogodio. Belgijac je glavom pucao i pogodio prečku od čega se lopta odbila na liniju i izišla van. Iako se u prvi mah učinilo kako nema gola, sudac Martin Atkinson pokazao je kako je dobio dojavu na satu kako je riječ o ispravnom pogotku. Kasnije se doznalo kako je lopta za svega osam milimetara prešla cijelim obujmom gol liniju.

Nije prošlo niti tri minute nakon prvog pogotka, a Newcastle je došao do izjednačenja. Matt Ritchie je odlično ubacio u peterac gdje je natrčao Joselu i bez većih problema matirao vratara Huga Llorisa. Domaćin se ekspresno vratio, ali gosti nisu čekali dugo da uzvrate udarac.

U 18. minuti novi pogodak i ponovno udarac glavom. Ubacio je Serge Aurier, koji je bio iznimno aktivan cijeli susret, a odlično glavom s druge stative pogodio Dele Alli. Nakon iznimno bogatih dvadeset minuta, utakmica je ušla u nešto mirniju fazu i tek bi izdvojili siloviti, ali ipak neprecizni udarac Auriera u 32. minuti te dobar pokušaj glavom Sancheza šest minuta kasnije.

Nakon odmora, Newcastle je u vrlo kratkom vremenu došao u dvije odlične prilike. U 47. minuti Mohamed Diame primio je sjajnu loptu i pucao isprve no njegov jak pokušaj odsjeo je na stativi. Par minuta kasnije potpuno sam i neometan bio je Kenedy, no njegovo primanje bilo je iznimno loše te je Lloris uspio otkloniti opasnost.

Iako u drugom dijelu nije bilo previše prilika za svake strane, ne možemo reći da nismo uživali u dobrom nogometu. Obje momčadi stajale su dobro te su išle bezrezervno po pogodak. Vrlo aktivni i pokretljivi bili su Jonjo Shelvey s jedne te Eriksen i Alli s druge strane, no izostala je prava završnica i bolji angažman napadača.

Ipak, kako se utakmica bližila kraju tako je Newcastle sve bolje stajao, a Tottenham sve više bio orijentiran na defenzivne zadatke. U 85. minuti Newcastle je imao sjajnu priliku, no ponovno se ispriječila greda. Loptu je primo Samuel Rondon koji je jako pucao, a lopta je pogodila Vertonghena i poprimila zanimljivu putanju te lobajući Llorisa pogodila prečku.

Iako su bolje izgledali te u konačnici nisu zaslužili poraz na startu sezone, igrači Newcastlea nisu uspjeli doći do izjednačenja te je tako Tottenham upisao prvu pobjedu ove sezone. S obzirom na to kako Newcastle ne izgleda nimalo loše, a tek se uigravaju, vrijedan je puni plijen koji Spursi nose doma.


Reci što misliš!