Sport

stolni tenis

Pobjeda Andreja Gaćine nedovoljna za ukupno slavlje nad Indijom

Pobjeda Andreja Gaćine nedovoljna za ukupno slavlje nad Indijom
Sanjin Strukić/PIXSELL

Tri pol sata je trajao meč 4. kola ekipnog Svjetskog prvenstva, a na kraju s(p)retnija je bila Indija. Hrvatski stolnotenisači bili su na korak da šokiraju Indijce, vodili smo 2:0 i 2:1 u trećem meču

Ipak, na kraju se veselila Indija, koja se ovom pobjedom vratila u utrku za prolazak skupine. Istodobno, nama će put za prolazak skupine biti znatno teži, s obzirom na to da imamo i najteži raspored u posljednjem kolu. 

Trenutna je situacija sljedeća, Južna Koreja je prva sa sve četiri pobjede, slijedi je Francuska s 2-2, a isti učinak ima i trećeplasirana Hrvatska, kao i četvrtoplasirana Austrija te petoplasirana Indija. Jedina koja nema šanse za prolazak skupine je posljednjeplasirana Poljska (0-4). 

U posljednjem kolu Hrvatska će igrati s dosad nepobjedivom Južnom Korejom, Austrija ide na Indiju, dok će Francuzi igrati s Poljacima. Situacija nije blistava, daleko od toga, ali još uvijek smo u igri za osminu finala. Osim što moramo pobijediti vrlo jaku Južnu Koreju za prolazak bi nam trebala i pobjeda Austrije nad Indijom. Susret s J. Korejom igra se u 19 sati.

"Dečki su dali sve od sebe, bilo je i mogućnosti za odigrati neke situacije na drugi način, ali nemamo si što zamjeriti. Uostalom, Indija je na papiru bila favorit, imaju dva igrača u Top 50, ostali su u Top 100. Bili smo blizu iznenađenje, ali ovog puta oni su bili  za nijansu bolji", istaknuo je izbornik Neven Karković.

Protiv Indije smo imali nekoliko prilika za slavljem, Gaćina nas je doveo u vodstvo svladavši njihovog prvog igrača Achantu s 3:1, a potom je istim rezultatom Pucar nadigrao Gnansekarana. Kojić je imao 2:1 protiv Desaija, no više od toga nije išlo. Potom je Gaćina odlično otvorio protiv Gnansekarana, poveo u prvom setu 9:4 i 10:8, da bi Indijac uspio preokrenuti meč i slavio s 12:10. U drugom setu naš stolnotenisač je spasio dvije set lopte, ali opet je Indijac slavio s 12:10. Povratka više nije bilo, Gnansekaran je u trećem setu potvrdio pobjedu. Meč odluke bolje je otvorio iskusni Achanta, vrlo brzo je poveo 2:0 u setovima. Ipak, Pucar se vraća i izjednačuje na 2:2. U odlučujućem setu Achanta se brzo odvaja, vodi 6:1, Pucar je najbliže bio kod 8:5, ali na tom je i ostalo.

Naše stolnotenisačice su obavile velik posao u utorak, praktički su izborile osminu finala II. divizije. Nije još definitivno, jer u igri su još neke lude kombinacije, koje uključuju poraz od Uzbekistana što bi bilo veliko iznenađenje. Zato će potvrdu prolaska odnosno drugog mjesta trebati potvrditi u posljednjem susretu skupine s Uzbekistanom (13 sati). Jutarnji meč sa Slovačkom naše djevojke su izgubile s 3:1, ali sve su nadoknadile navečer kada su s istim rezultatom nadigrale Francusku. Sva tri naša pobjednička meča s Francuskinjama završila su u pet setova. U vodstvo nas je dovela Srebrnjak svladavši Gasnier s 3:2. Izjednačila je Loeuillette nakon što je s 3:0 bila bolja od Jeger. Malobabić je dobro otvorila, uzela prvi set i vodila u drugom, ali Zarif se vraća te osvaja drugi, a potom i treći set. Ipak, najiskusnija naša igračica uspjela je poništiti tu prednost te Hrvatskoj donijeti i drugu pobjedu. Sve je okončala Jeger, koja je u pet setova pobijedila Gasnier.

"Igramo sve bolje. Realno, Slovakinje su jača ekipa, nije da ne možemo s njima, ali jedna od stvari koje su presudile bilo je i njihovo iskustvo. Sve naše djevojke prvi put igraju na ekipnom SP-u. Navečer je bilo super, čestitam curama na odličnoj borbi. Dobili smo postavu koju smo htjeli, znala sam slabosti protivnica s obzirom na to da sam niz godina u Francuskoj. Cure su iskoristile priliku, ovo je i odličan rezultat za njihovo samopouzdanje. Jako sam sretna i zadovoljna", istaknula je izbornica Tian Yuan.

Stolnotenisači

Hrvatska - Indija 2:3

Gaćina - Achanta 3:1 (-5, 8, 9, 9), Pucar - Gnansekaran 3:1 (-7, 5, 13, 7), Kojić - Desai 2:3 (-3, 8, 9, -3, -7), Gaćina - Gnansekaran 0:3 (-10, -10, -7), Pucar - Achanta 2:3 (-8, -8, 10, 10, -5)

Poredak: Južna Koreja 4-0, Francuska 2-2, Hrvatska 2-2, Austrija 2-2, Indija 2-2, Poljska 0-4

Stolnotenisačice

Hrvatska - Slovačka 1:3

Malobabić - Odorova 0:3 (-7, -7, -14), Jeger - Balazova 2:3 (7, -7, 8, -5, -7), Jazbec - Kukulkova 3:1 (-6, 2, 9, 8), Malobabić - Balazova 0:3 (-6, -9, -5)

Francuska - Hrvatska 1:3

Gasnier - Srebrnjak 2:3 (11, -7, 3, -10, -11), Loeuillette - Jeger 3:0 (7, 7, 9), Zarif - Malobabić 2:3 (-6, 12, 8, -10, -4), Gasnier - Jeger 2:3 (-8, 7, -3, 8, -6)

Poredak: Slovačka 4-0, Hrvatska 3-1, Francuska 2-2, Uzbekistan 2-2, Meksiko 1-3, Kolumbija 0-4


Reci što misliš!