Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina odveo Hrvatsku do pravog podviga i pobjede nad Južnom Korejom

Andrej Gaćina odveo Hrvatsku do pravog podviga i pobjede nad Južnom Korejom
Sanjin Strukić/PIXSELL

Stolnotenisači Hrvatske napravili su pravi mali podvig pobjedom nad do sada neporaženom Južnom Korejom 3-1 u dvoboju posljednjeg kola skupine D Elitne divizije ekipnog Svjetskog prvenstva koje se održava u švedskom Halmstadu

Korejci su poveli pobjedom Sangsua Leeja nad Tomislavom Pucarom 3-0 (11-9, 11-7, 12-10), ali uslijedio je veliki povratak i preokret Hrvatske u režiji Andreja Gaćine.

Naš je najbolji igrač prvo s 3-1 (11-9, 9-11, 11-8, 11-8) svladao Jonghoon Lima za izjednačenje. Potom je Frane Kojić s 3-1 (11-8, 7-11, 11-8, 11-7) svladao Donghyun Kima. Pobjedu Hrvatske zapečatio je Gaćina svladavši Sangsua Leeja s 3-1 (8-11, 11-9, 11-7, 11-9).

Veliki trijumf nad četvrtom reprezentacijom svijeta nad aktualnom ljestvici Međunarodne stolnoteniske federacije (ITTF) nije bio dovoljan našoj reprezentaciji za plasman u osminu finala. Naime, trebala se još poklopiti i pobjeda Austrije nad Indijom, što se na kraju i dogodilo zahvaljujući velikom preokretu. Indijci su imali 2-0 nakon prva dva dvoboja, ali Austrijanci su pobijedili u sljedeća tri, a ukupnu pobjedu donio je Stefan Fegerl svladavši s 3-1 Sathiyana Gnanasekarana.

Tako je Južna Koreja kao prvoplasirana s učinkom 4-1 izravno prošla u četvrtfinale, a drugoplasirana Austrija te trećeplasirana Hrvatska s učinkom 3-2 ušle su u borbu za odličja od osmine finala. U krugu reprezentacija s tri pobjede i dva poraza Francuska je ostala bez osmine finala i morat će se boriti za očuvanje elitnog statusa, baš kao i Indija (2-3) te posljednjeplasirana Poljska (0-5).


Reci što misliš!