Sport

stolni tenis

Andrej Gaćina i reprezentacija Hrvatske danas otvaraju Svjetsko prvenstvo

Andrej Gaćina i reprezentacija Hrvatske danas otvaraju Svjetsko prvenstvo
Sanjin Strukić/PIXSELL

Danas u Halmstadu počinje ekipno Svjetsko prvenstvo. Naši stolnotenisači su u I. diviziji u skupini D s Francuskom, Južnom Korejom, Austrijom, Indijom i Poljskom

Za prolaz dalje trebat će dohvatiti jedno od prva tri mjesta, što kad pogledamo suparnike neće biti nimalo lagan posao.

"Teška je skupina, ali takve su i ostale, ako ne i jače. Južna Koreja je favorit skupine, sa svima ostalim se možemo 'pohrvati'", istaknuo je naš prvi reket Andrej Gaćina te nastavio:

"Svaka od ovih reprezentacija može dohvatiti bilo koju poziciju u skupini, bit će dosta kalkulacija te je svaki meč bitan. Otvaramo s Austrijom (17 sati), koja je favorit na papiru. Nekih 60:40 u postocima u njihovu korist. Igrao sam sa svima njima, sva trojica imamo dobre šanse. Ne trebamo raditi nikakve kalkulacije, već svaki meč dati sve od sebe."

Uz već znane favorite svoje mjesto pod suncem vrebat će i Indija. Reprezentacija koja u sastavu ima pet igrača među Top 100.

"Achanta je već godinama dobar igrač, sad je tu i mladi Gnanasekaran, koji u posljednje vrijeme ostvaruje super rezultate. S njima u skupini nitko nije siguran, mogu biti čak i prvi."

Gaćina je zadovoljan formom.

"Dosta dobro sam trenirao u posljednje vrijeme, doduše malo me sad zatezao triceps, ali bit ću spreman. I dečki su u dobroj formi, Kojića drži ozljedu pod kontrolom, možemo biti zadovoljni što se tiče zdravstvenog kartona."

Kod stolnotenisačica je situacija nešto malo drukčija, jer su naše djevojke u II. diviziji. Ipak, svejedno će za prolazak skupine E trebati dohvatiti jedno od prva tri mjesta. U skupini su još Francuska, Kolumbija, Slovačka, Uzbekistan i Meksiko. Naše djevojke su imale mali peh sa ždrijebom, s obzirom na to da dva najteža meča, Francuska i Slovačka, igraju u istom danu.

"Mečevi s Francuskom i Slovačkom će biti najneizvjesniji, ali nije da s njima ne možemo igrati. Ostale reprezentacije su nam nepoznanica, no treba biti oprezan. Trebali bi biti među tri, bilo bi super kad bi osvojili prvo mjesto u skupini što jamči direktan ulazak u četvrtfinale. Fokusirat ćemo se meč po meč", zaključila je naša najbolje rangirana igračica Mateja Jeger.

Prvi susret Hrvatice igraju s Meksikom i to danas u 16 sati.

sp2018 halmstad banner


Reci što misliš!