Kultura

Sveučilište u Zadru

Donacija knjiga o Japanu Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru

Donacija knjiga o Japanu Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru

Veleposlanik Japana, Njegova Ekscelencija Iso Masato, danas je Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru predao vrijednu donaciju knjiga u sklopu projekta Read Japan Project, kojim se promiče razumijevanje Japana u inozemstvu.

Projekt provodi Tokyo Foundation for Policy Research s ciljem obuhvaćanja općenito čitatelja ali posebno mladih znanstvenika.

- Projekt se provodi diljem svijeta kako bismo pomogli boljem razumijevanju Japana. Knjige su namijenjene prvenstveno znanstvenicima i istraživačima, ali i studentima i intelektualcima koji se zanimaju za područja koja nisu nužno vezana ja Japan. Ovo je 11. donacija Tokijske zaklade za politička istraživanja, a druga u Zadru nakon što je prva donirana 2012. godine, rekao je Nj. E. Masato.

Veleposlaniku su na donaciji zahvalili rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, privremena ravnateljica Znanstvene knjižnice Sveučilišta u Zadru Marijana Senkić – Klapan i prorektor prof. dr. sc. Marko Lukić.

- Japanska kultura obogaćuje cijeli svijet, a ne samo Hrvatsku. Sretni smo što će u našoj Znanstvenoj knjižnici profesori, studenti i građani moći čitati o kulturi, književnosti, ekonomiji i politici Japana. U doba globalizacije možemo govoriti o općim vezama hrvatske i Japana, ali one su i vrlo konkretne s našim sveučilištem i gospodarstvom, posebice kroz izvoz i tehnologiju uzgoja tuna.  Ponosimo se našom tradicijom, kao i Japan, možemo jedni od drugih učiti i prožimati se, rekao je rektor Faričić.


Reci što misliš!