Sport

nogometni mercato

Brozović bi tijekom dana mogao prijeći iz Intera u Sevillu

Brozović bi tijekom dana mogao prijeći iz Intera u Sevillu
inter.it

Sevilla bi tijekom srijede mogla posuditi 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića iz milanskog Intera, rekla je Hini visokopozicionirana osoba iz Seville

"To je mogućnost. Jedina opcija je da se to realizira tijekom srijede“, napomenuo je izvor. U srijedu u ponoć, naime, zatvara se zimski prijelazni rok.

Šestoplasirana momčad španjolskog prvenstva mogla bi posegnuti za veznim Brozovićem ukoliko ju tijekom idućih sati napusti njen 27-godišnji vezni igrač Guido Pizzaro.

Argentinac bi mogao spremiti kofere i krenuti prema Marseillesu, izvijestila je televizija Canal Plus Francia. Predsjednik meksičkog Tigresa, Alejandro Rodríguez, rekao je da postoji mogućnost da dođe i kod njih.

"To se još uvijek nije dogodilo no postoji mogućnost“, dodaje izvor iz Seville.

Sevilla bi mogla Interu ponuditi 1 milijun eura za posudbu Brozovića do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora na ljeto za oko 28 milijuna eura, pišu novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli. Za posudbu bi platila crno-plavima dva puta po 500.000 eura. Prvi dio bi bio fiksan a drugi kroz bonuse.

Osoba iz kluba nije potvrdile te iznose i napomenula je da "nema još ništa službeno“.

Talijanske novine La Gazzetta dello Sport navode kako su se u utorak popodne u hotelu Melia u Milanu sastali predstavnici Intera i Miroslav Bičanić, zastupnik Brozovića. U utorak navečer Bičanić te Interov glasnogovornik Robert Faulkner nisu odgovorili na upit.

Brozović je došao u Inter u ljeto 2016. godine te ima ugovor do ljeta 2021. Ove sezone je nastupio u 18 utakmica tijekom kojih je zabio tri gola a dva puta je dodao za pogodak.

Inter se nalazi na četvrtom mjestu u talijanskom prvenstvu s trinaest bodova manje od vodećeg Napolija. Sevilla se oprostila od utrke za naslovom prvaka Španjolske no u polufinalu kupa će igrati protiv Leganésa, prvoligaša iz predgrađa Madrida, dok će se u osmini finala Lige prvaka suprotstaviti Manchester Unitedu.

Brozović bi prelaskom u Sevillu imao pravo nastupa u Ligi prvaka jer Inter ove sezone nije igrao u europskim natjecanjima. Posljednji hrvatski nogometaš koji je nosio dres kluba s juga Španjolske bio je Ivan Rakitić. On je igrao ondje od siječnja 2011. do ljeta 2014. kada je prešao u Barcelonu. U posljednjoj sezoni bio je kapetan Seville.

Ljetos je Sevilla vratila iz Intera 29-godišnjeg veznog igrača Évera Banegu. Argentinski reprezentativac je proveo jednu sezonu igrajući s Brozovićem. Prije odlaska u Inter dvije godine je bio u Sevilli.

U Španjolskoj ove sezone igraju petorica hrvatskih nogometaša – Ivan Rakitić (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Šime Vrsaljko (Atlético Madrid) i Alen Halilović (Las Palmas).


Reci što misliš!