Sport

Rukomet, EP 2018

Kauboji protiv Francuske za polufinale Eura

Kauboji protiv Francuske za polufinale Eura
PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20 i 30 u Areni Zagreb kreće u borbu za polufinale Europskog prvenstva. Kauboje čeka najteži ispit dosad i to protiv moćne Francuske

Kalkulacija za prolaz je nekoliko međutim, najsigurnija od svih je da svladamo dosad ne poraženog Karabatića i društvo s više od tri pogotka razlike.

"Moramo dati sve od sebe, s puno posvećenosti i strasti te da se borimo jedan do drugoga. Ako se budemo opteretili s dva ili tri gola to će nas sputavati. Misli moramo usmjeriti pre tome kako da njih zatvorimo i da nam ne daju lake golove pa da mi njih napadnemo", rekao je izbornik Lino Červar. 

Luka Stepančić vrlo dobro poznaje igru Francuske s obzirom na to da igra u PSG-u.

"Oni stalno idu na glavu, idu sto posto. Oni u svakoj utakmici daju svoj maksimum. Prije Prvenstva smo govorili da obrana treba biti naš potpis, osobito kod kuće", istaknuo je Stepančić. 

Ulaznice za rukometni El Clasico su rasprodane i nema sumnje da će Kaubojima užarena atmosfera i navijači opet biti vjetar u leđa. Upravo zato jedan od najboljih igrača Francuske, iskusni Nikola Karabatić ulogu favorita prepušta domaćinu.

"Znamo da će biti teško. Hrvatska je jaka i igra kod kuće i zato je možda favorit", poručio je Karabatić. 

Prije nas još igraju Srbija-Bjelorusija i Švedska-Norveška i dosta toga o konačnom raspletu bit će jasnije nakon te dvije utakmice. Uoči posljednjeg kola situacija se zakomplicirala i u Varaždinskoj skupini. Slovenija je sinoć pobijedila Španjolsku s 31:26, a Češka je senzacionalno svladala Makedoniju 25:24. Prva je Danska sa šest bodova, četiri imaju Španjolska, Njemačka i Češka, dok tri boda imaju Slovenija i Makedonija. U nastavku dana sastaju se Slovenija i Češka, Makedonija i Danska te Njemačka i Španjolska.


Reci što misliš!