Sport

Rukomet, EP 2018

Hrvatskoj preostaje borba za peto mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će utakmicu za peto mjesto na Europskom prvenstvu, nakon što je u srijedu pred 15.000 navijača u zagrebačkoj Areni poražena od Francuske sa (13-19) u posljednjem dvoboju skupine I drugog kruga natjecanja

Uz Francuze su mjesto u polufinalu osigurali i Šveđani unatoč današnjem porazu od Norveške 25-28.

Francuska je završila grupnu fazu natjecanja s maksimalnim učinkom, a u krugu reprezentacija sa šest bodova Šveđani su za jedan gol bili bolji od Hrvatske, a za dva od Norveške, što ih je odvelo u polufinale u kojem će igrati protiv Danske, a Francuzi će prolaz u finale tražiti preko Španjolske koja je u odlučujućem dvoboju u skupini II svladala branitelja naslova Njemačku s 31-27. Hrvatska će se za peto mjesto boriti protiv Češke koja je osvojila treće mjesto u skupini II.

Našim rukometašima zlato s europskih prvenstava i dalje ostaje jedino koje im nedostaje u kolekciji, a tome nije pomoglo ni domaćinstvo ovog natjecanja, jer se Hrvatskoj ponovilo ono što se dogodilo i 2000. godine, kad je Euro prvi put održan u našoj zemlji. Tadašnja generacija je od Slovenije izgubila utakmicu za peto mjesto i ostala bez nastupa na Olimpijskim igrama u Sydneyju, gdje je trebala braniti zlato osvojeno 1996. godine u Atlanti. 


Reci što misliš!