Sport

hokej na ledu

NHL: St. Louis se pobjedom učvrstio na vrhu Zapadne konferencije

NHL: St. Louis se pobjedom učvrstio na vrhu Zapadne konferencije
Twitter / @StLouisBlues

VIDEO: St. Louis Blues su pobjedom potvrdili vodeću poziciju u Zapadnoj konferenciji, a pobjede su sinoć upisali i Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks te Minnesota Wild

St. Louis Blues su u produžetku s 3-2 bili bolji od Buffalo Sabresa, a pobjednički gol zabio je  Vladimir Tarasenko 35.2 sekunde prije kraja tog zadnjeg dijela utakmice. 

U prvoj trećini za vodstvo Bluesa zabija gol Brayden Schenn, u drugoj na 2-0 diže Pauls Stastny, a Evan Rodrigues zabija dva gola za Sabrese (7-17-6) u zadnjoj trećini. 

Maple Leafs su kod kuće s 1-0 pobijedili Edmonton Oilerse, a Curtis McElhinney je obranio 41 udarac za svoj prvi shutout ove sezone.

Zach Hyman je bio jedini strijelac, zabio je gol 34 sekunde nakon početka utakmice.

Chicago Blackhawks su s 3-1 pobijedili Arizona Coyotes kod kuće. Prvi gol na utakmici zabio je nakon sedam minuta igre u zadnjoj trećini Tommy Wingels za Chicago. 

Izjednačuje za Arizonu Anthony Duclair, a onda manje od pet minuta prije kraja Artem Anisimov dovodi Chicago u vodstvo. Treći gol za Blackhawkse zabija Nick Schmaltz tri minuta prije kraja.

San Jose Sharks su kod kuće izgubili od Minnesote Wild koji su ih u produžetku svladali s 4-3. 

Pobjedu je Wildu u produžetku donio Nino Niederreiter, Eric Staal je bio dvostruki strijelac za Minnesotu, dok je Ryan Murphy zabio jedan gol.

Dva pogotka za Sharkse postigao je Brent Burns, a jedan Tomas Hertl.

Rezultati:

Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes           3-1
St. Louis Blues - Buffalo Sabres               3-2 (produžetak)
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers         1-0
San Jose Sharks - Minnesota Wild               3-4 (produžetak)


Reci što misliš!