Sport

Nogomet, europska liga

Matjaž Kek: Važna utakmica, a mi smo bili bolji

Matjaž Kek: Važna utakmica, a mi smo bili bolji
Nel Pavletic/PIXSELL

Važnu pobjedu ostvarila je Rijeka na gostovanju protiv Austrije u Beču. Posebno je vrijedno kako je momčad Matjaža Keka nakon kiksa s Istrom uspjela odigrati vrlo dobru europsku utakmicu i doći do prve pobjede sezone

"Bila je to važna utakmica za obje ekipe. Bili smo bolji, iako smo u drugom poluvremenu prepustili previše inicijative. To je ta naša psiha, iako je bio i dogovor da im malo pustimo više prostora. Mislim da smo nakon Istre dobro reagirali, razmišljali smo prvenstveno o našoj igri, kako dobrim pasom doći do šansi, kojih je, posebno u prvom poluvremenu, bilo dovoljno", rekao je Matjaž Kek. 

"O Acostyju, koji je odigrao izvrsno, u početnoj postavi, Kek je rekao: Razmišljao sam da je kvalitetno trenirao, a kad već imaš igrača u kadru želiš iskoristiti njegovu kvalitetu. U prvom poluvremenu kad je imao snagu bio je opasan. Nažalost, izgubili smo Eleza na neko vrijeme. Čestitke igračima i hvala navijačima, bilo ih je možda tisuću, pobijediti Austriju u Beču je ipak vrijedna pobjeda."

Najavio je i derbi s Osijekom.

"Mi se nakon sedam utakmica vraćamo na Rujevicu, a samo smo se za jedno domaćinstvo zamijenili, kako to nekad ispadne u nogometu... Osijek će biti jako težak izazov. Osijek dolazi pun samopouzdanja nakon dobre igre na Maksimiru. Imamo dva dana za analizu i dobru regeneraciju", zaključio je Matjaž Kek.

"Najbitnije da smo pobijedili, da naraste naše samopouzdanje. Moramo stvarno zapeti u Europi, jer vidimo da možemo, da imamo kvalitetu za igrati protiv europskih momčadi. Idemo se nadigravati, potući sa svima, pa ćemo vidjeti gdje ćemo doći", rekao je Filip Bradarić.

"Igrali smo jako dobro prema naprijed i prema nazad. U drugo poluvrijeme nismo baš dobro ušli, pa su nas malo pritisli, na kraju smo se sami doveli u situaciju da primimo gol, ali pobijedili smo. Bio je pritisak nakon dva poraza, naravno", kaže dvostruki strijelac Mario Gavranović.


Reci što misliš!