Događaji

vremenska prognoza

U subotu toplije, uz dosta sunčanog vremena

U subotu toplije, uz dosta sunčanog vremena
I. P.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro ponegdje može biti magle uz uglavnom slab vjetar. Noć i jutro malo topliji od prošlih, a najviša temperatura između 19 i 21 °C.

Malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj uz temperaturu između 17 i 19 °C te slab do umjeren jugozapadni vjetar. Uz povremeno umjerenu naoblaku mala je vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, uglavnom poslijepodne.

Veća vjerojatnost za malo kiše je u Gorskom kotaru i na dijelu sjevernog Jadrana, ali će biti i mnogo sunčanog vremena. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu južni, a prema otvorenom moru i jugo. Jutro u gorju razmjerno hladno, ali uglavnom bez mraza, a dnevna temperatura od 12 do 17 °C, na otocima i do 20 °C.

Pretežno sunčano i na srednjem Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti dnevnog razvoja oblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu slabu kišu ili pokoji pljusak. Najviša temperatura zraka oko 20 °C, uz slabo do umjereno jugo i južni vjetar te malo do umjereno valovito more.

Podjednako pa i još sunčanije bit će na jugu Hrvatske, danju uz vjetar s mora. Najniža temperatura zraka između 10 i 13 °C, u unutrašnjosti niža, a najviša dnevna između 18 i 21 °C.


Reci što misliš!