Sport

Nogomet, Primera

Valencia nakon golijade skočila na drugo mjesto

Valencia nakon golijade skočila na drugo mjesto
Valencia CF

Nogometaši Valencije probili su se na drugo mjesto španjolskog prvenstva nakon što su u susretu osmog kola na gostovanju pobijedili Real Betis 6-3

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda 'šišmiša', te osma utakmica u nizu bez poraza. Valencia je vodila 4-0 i potom od 80. do 84. minute primila tri gola i gotovo ispustila pobjedu. Ipak, gosti su do kraja dvoboja zabili još dva gola i tako osvojili važna tri boda u borbi za vrh ljestvice.

Pobjedu gostima donijeli su Geoffrey Kondogbia (35, 89), Goncalo Guedes (45), Rodrigo (64), Santi Mina (75) i Andreas Perreira (90+5), dok su strijelci za Betis bili Joel Campbell (80), Arnaldo Sanabria (81), Cristian Tello (84). Betis je mogao zabiti i gol u 55. minuti, no Sergio Leon je promašio kazneni udarac.

Gostujuće pobjede ostvarili su i Leganés, te Villarreal. Leganés je u Malagi slavio 2-0 golovima Gabriela (56) i Alexandera Szymanowskog (78), dok je Villarreal pobijedio Gironu 2-1. Sva tri gola pala su u prvom dijelu. Za goste je dvostruki strijelac bio Cedric Bakambu (9, 20), dok je pogodak za Gironu zabio Cristhian Stuani (40).

U susretu između Eibara i Deportiva nije bilo golova.

Na ljestvici vodi Barcelona s 22 boda, Valencia je druga s 18 bodova, Real Madrid na trećem mjestu ima 17 bodova, a četvrti je Atletico Madrid sa 16 bodova koliko ima i Sevilla.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!