Sport

Eurobasket 2017

Može li Hrvatska prizemljiti "zahuktale" Španjolce?

Može li Hrvatska prizemljiti
Nel Pavletić/ PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon tri kola ima tri pobjede na EuroBasketu, a danas u 16:45 u derbiju s braniteljem naslova europskog prvaka, također neporaženom Španjolskom, koja ima nevjerojatnu koš-razliku +117, odlučuje o prvom mjestu skupine C u Cluj-Napoci

Sergio Scariolo i njegova momčad još nisu odigrali neizvjesnu utakmicu na ovom turniru, a snagu su pokazali kad su jučer bez Paua Gasola i Alexa Abrinesa deklasirali domaćina, Rumunjsku.

Hrvatska ne ubija suparnike poput Furije, no također nije imala velikih problema dosad. Najteža je bila jučerašnja utakmica protiv Crne Gore, u kojoj smo nakon plus 15 na startu na kraju došli do toga da je jedna lopta odlučivala pobjednika.

Da protiv superjakih Španjolaca možemo i znamo pokazali smo već nekoliko puta, a posljednji put na Olimpijskim igrama u Riju, gdje smo ih u uzbudljivoj završnici blokadom Darija Šarića pobijedili na otvaranju košarkaškog turnira.

"Mi imamo toliko prostora za napredak da je to nevjerojatno, to tek možemo očekivati. Protiv Crne Gore smo prvi put na ovom turniru odigrali ozbiljnih 20 minuta, koje nam nešto mogu pokazati. Idemo korak po korak, Španjolska, pa dan odmora, pa Česi. Da smo kojim slučajem izgubili od Crnogoraca, pa izgubiš od 'megafavorita' Španjolske, zadnji dan imaš 40 minuta u kojima igraš za prolaz dalje.  Ovo je zato bila najvažnija utakmica u ovom dijelu u skupini i zadovoljan sam kako smo to odradili. I Roko se vratio na kvalitetan način, to je dobar zalog za budućnost", najavio je izbornik Aco Petrović današnji obračun nakon pobjede nad Crnom Gorom.

"Španjolci inače ne ulaze u turnir najbolje, ali ovaj put su ušli sjajno. Morat ćemo odigrati vrhunski samo da budemo konkurentni, a svi ćemo morati odigrati na maksimumu ako želimo šansu za pobjedu", rekao je kapetan Roko Ukić.

"Možemo sa Španjolcima, oni jesu favoriti, ali zašto ih ne bi opet pobijedili? Nadam se da ćemo dati sve od sebe i doći do prvog mjesta u grupi", dodao je Dario Šarić. 

Obje momčadi osigurale su već ranije drugi krug.

Još jedan uzbudljiv današnji obračun vidjet ćemo u Istanbulu, gdje će lider skupine D Rusija pokušati zaustaviti Latviju i Kristapsa Porzingisa, koja pobjedom također može osigurati prolaz u drugu rundu.


Reci što misliš!