Sport

play-off europske lige

Carrillo: Tko ne vjeruje da možemo proći, može iz svlačionice

Carrillo: Tko ne vjeruje da možemo proći, može iz svlačionice
Miranda Cikotic/PIXSELL

Trener Hajduka Joan Carrillo izjavio je u srijedu navečer kako njegovu momčad očekuje velika utakmica u uzvratu doigravanja Europa lige protiv Evertona u četvrtak na Poljudu te istaknuo da vjeruje kako Splićani mogu proći u grupnu fazu unatoč porazu 0-2 iz prve utakmice u Liverpoolu

"Očekuje nas velika utakmica protiv velike momčadi kao što je Everton, a rezultat je otvoren i uz našu publiku vidjet ćemo što ćemo napraviti", rekao je Carrillo na konferenciji za medije.

Na novinarski upit očekuje li prolaz Hajduka u Europsku ligu unatoč porazu u prvoj utakmici, Carrillo je odgovorio potvrdno.

"U svlačionici ću reći igračima - onaj tko ne vjeruje da možemo proći dalje neka slobodno otiđe iz svlačionice."

U Hajduku su svjesni Evertonove kvalitete, ali Carillo je istaknuo: 

"Naša je prednost što nam treba malo vremena da zabijemo gol kao što smo to učinili i protiv Brondbyja."

Uzvratna utakmica protiv Evertona za većinu sadašnjih nogometaša Hajduka je najveća u karijeri, no Carrillo je kazao kako igrači trebaju biti svjesni da su ovakve utakmice "nešto normalno."

"Osim toga, primjetno je da Hajduk iz utakmice u utakmicu napreduje," dodao je Carrillo.

Ponajbolji igrač Hajduka Ante Erceg, koji zbog ozljede nije bio spreman za cijelu prvu utakmicu protiv Evertona prije tjedna dana, poručio je kako će za uzvrat na Poljudu biti 100 posto spreman.

"Bit će to za nas teška utakmica, jer smo u zaostatku dva gola, ali mi ćemo dati 120 posto od sebe i uz pomoć naše publike pokušati zabiti prvi gol što ranije, a poslije toga ići na sve ili ništa. Zašto ne biti optimist." poručio je Erceg.

Trener Evertona Ronald Koeman je izjavio kako se njegova momčad nije došla u Split braniti.

"Naš cilj je imati kontrolu igre i zabiti gol, a znamo kako je Hajduk težak protivnik pa zato moramo biti jaki. Ambicija Evertona je igrati Europsku ligu", kazao je Koeman.

Komentirajući poznatu atmosferu navijača Hajduka na Poljudu, Koeman je rekao kako navijači nisu problem, jer je to atmosfera u kojoj želiš igrati.

"Čujem da nas čeka nešto posebno u vezi navijanja, ali činjenica je da je publika na Poljudu daleko od terena", izjavio je Koeman.

Uzvratna utakmica Hajduk - Everton igra se na Poljudu u četvrtak, s početkom u 21 sat.


Reci što misliš!