Sport

Odbojka

Kaštelani apsolutni vladari hrvatske odbojke

Kaštelani apsolutni vladari hrvatske odbojke
kastela.org

Nakon Marine Kaštela, koja je u subotu osvojila prvi povijesni naslov prvaka, ‎i Mladost Ribola Kaštela okrunila se titulom prvaka. Kaštela su postala pravi vladar odbojke

Mladost Ribola Kaštela u napetoj utakmici protiv zagrebačke Mladosti ostvarila je ključnu pobjedu s kojim je obranila naslov prvaka. Nakon mukotrpne borbe Kaštelani su pobijedili s 3:2, čime su došli do ukupne treće pobjede i zasluženog trofeja najboljih.

Mukotrpnih nešto više od dva sata isplatila su se za kaštelanske odbojkaše koji su pobjedom u petom setu uspjeli doći do šestog uzastopnog naslova prvaka. Kaštelani su tako uzvratili HAOK Mladosti za poraze u Superkupu i Kupu osvojivši prvenstvo, čime su samo potvrdili svoju dominaciju i to sa samo jednim porazom kroz čitavo prvenstvo. ‎Mnogobrojna zagrebačka publika mogla je uživati u bogatstvu poena, dobrih poteza i napetog pripetavanja, ali na kraju su ipak mogli samo zapljeskati sjajnim Kaštelanima.

Mladost Ribola Kaštela povela je s 1:0 na rubu produžetka prvog seta (25:23). Istim rezultatom domaćin je uzvratio u drugoj dionici utakmice i u trećem setu odigrao odlučno i razigrano za preokret, odvojivši se od gostiju za čak sedam poena. Međutim, gosti su imali zadnju riječ. Pristupom pravoga prvaka izjednačili su preko četvrtog seta i u petom setu urezali svoje ime na pobjedničkom ‎postolju.

"Ovo mi je najdraža titula", rekao je presretni trener kaštelanske‎ ekipe Ivan Rančić te nastavio: "Nismo odgovorili na razne provokacije, pokazali smo da imamo sjajnu generaciju i pobjednički mentalitet. Imali smo problema sa ozljedama, iskusni Corsini bio je pola finala pod ozljedom, ali smo uspjeli izgurati do kraja. S ovakvim igračima Hrvatska sigurno ima budućnost u odbojci."

Nakon Marine Kaštela, koja je u subotu osvojila prvi povijesni naslov prvaka, ‎i Mladost Ribola Kaštela okrunila se titulom prvaka. Kaštela su postala pravi vladar odbojke.

"Veliku čestitku šaljemo Marinkama koje su ostvarile sjajan uspjeh. Kaštela su razvila odbojku, treba pohvaliti da nam je grad ove godine pomogao, ali je potrebno ulagati još više i napraviti od odbojke jedan pravi brend jer ovo više nitko ne može zanemariti", poručio je Rančić


Reci što misliš!