Sport

Rukomet EP

Zajednička izjava Baldasara i Ževrnje o Europskom rukometnom prvenstvu u Splitu upućena HRS-u

Zajednička izjava Baldasara i Ževrnje o Europskom rukometnom prvenstvu u Splitu upućena HRS-u
Patrik Macek/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja uputili su zajedničku izjavu Hrvatskom rukometnom savezu (HRS) u kojem se izražava neupitna želja da Split bude domaćin dijela Europskog rukometnog prvenstva u siječnju 2018. godine, te spremnost Županije da pozajmi Splitu 1,5 milijun kuna radi podmirivanja financijskih obveza grada domaćina za to natjecanje

Baldasar i Ževrnja su u zajedničkoj izjavi, koja je upućena HRS-u, potvrdili da će i Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija učiniti sve što je u njihovoj moći da se Europsko prvenstvo odigra u Splitu u siječnju 2018. godine.

"S obzirom na okolnosti po kojima Grad Split u ovom trenutku ne može potpisati ponuđeni Ugovor o sponzorstvu sa HRS-om, Splitsko-dalmatinska županija je spremna osigurati pozajmicu Gradu Splitu u iznosu od 1.5 milijuna kuna za aktivnosti vezane za održavanje Europskog prvenstva u rukometu, po izglasavanju odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2017. godinu. Sve obveze po sponzorskom Ugovoru između HRS-a i Grada Splita bit će isključiva obveza Grada Splita", pojašnjava se u zajedničkoj izjavi Baldasara i Ževrnje koju je savjetnik za sport gradonačelnika Bladasara Ozren Bužančić dostavio medijima.

"Ovom zajedničkom izjavom gradonačelnika i župana izdigli smo se iznad političkih nesuglasja uoči skorašnjih lokalnih izbora i smatramo kako na taj način postaje izvjesno da će se dio Europskog rukometnog prvenstva održati u Spaladium areni, a Grad Split je zadovoljan što je Županija spremna pozajmiti Gradu sredstva potrebna za izmirivanje financijskih obveza koje ima kao domaćin tog natjecanja," rekao je Bužančić za Hinu.

Poteškoće u vezi domaćinstva Splita dijela EP-a pojavile su se nakon što Gradsko vijeće nije izglasalo gradski proračun Splita za 2017. godinu iz kojeg je bilo predviđeno podmirivanje financijskih obveza za održavanje Europskog rukometnog prvenstva u tom gradu.

Baldasar i Ževrnja navode kako se Grad Split obvezuje u Prijedlogu proračuna za 2017. po završetku lokalnih izbora predvidjeti sva potrebna sredstva za organizaciju Europskog prvenstva, u što će biti uključena sredstva potrebna po pitanju osiguranja i uređenja Spaladium Arene (u ovom trenutku Grad Split još uvijek nema točne financijske pokazatelje, već samo načelne zahtjeve, a financijski pokazatelji će se saznati po konačnom pregledu Arene od strane EHF-a koji je zakazan za 9. ožujka), kao i sredstva pozajmljena od strane Splitsko-dalmatinske županije.

Nastavno, po izglasavanju proračuna bi se pravno i službeno stvorili uvjeti za potpisivanje Ugovora od strane Grada Splita vezano za organizaciju Europskog prvenstva u rukometu u Splitu.


Reci što misliš!