Sport

Navijači

Delije i Grobari stižu bodriti Ruse

Delije i Grobari stižu bodriti Ruse

MUP očekuje i dolazak oko 4000 gostujućih navijača

IZ MUP-a su, dan uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Rusije na Maksimiru, najavili izvanredne mjere osiguranja, imajući u vidu golemi natjecateljski značaj susreta, ali i veliki broj gostujućih navijača koji su najavili svoj dolazak, piše danas Index.hr .

Prema posljednjim informacijama, Maksimir je rasprodan, sukladno čemu se na tribinama očekuje 35 tisuća gledatelja. Iz kontakata ostvarenih s organizatorom i predstavnicima Ruskog nogometnog saveza, MUP očekuje i dolazak oko 4000 gostujućih navijača. Također, očekuje se i dolazak ruskih navijača preko teritorija susjednih zemalja, posebice iz Republike Srbije, gdje bi se navijačima reprezentacije Rusije mogli priključiti pripadnici navijačkih skupina Grobari i Delije. Dolazak ruskih navijača očekuje se i s područja Republike Hrvatske.

Prema najavama, organizator je za osiguranje ove utakmice angažirao čak 647 zaštitara i 120 redara biljetara, te se na temelju prosudbe i sigurnosnih saznanja ova utakmica ocjenjuje utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

S ciljem sprječavanja mogućih protupravnih ponašanja i nereda, iz MUP-a upozoravaju na provođenje operativno-preventivnih i represivnih mjere iz nadležnosti rada policije,
počevši od Zračne luke Zagreb, te na mjestima smještaja i treninga obje reprezentacije, pravcima putovanja navijača u dolasku na utakmicu i u povratku sautakmice, na širem području Grada Zagreba, te u užoj i široj zoni stadiona Maksimir. Policijski će službenici također na cestovnim pravcima kojima će putovati navijači, na mjestima prikladnim za obavljanje nadzora, ustrojiti punktove na kojima će nadzirati kretanje navijača te prema vlastitim prosudbama obavljati pratnju, te će u slučaju protupravnih ponašanja prema počiniteljima poduzimati propisane mjere privođenja, zadržavanja i procesuiranje.

U priopćenju iz MUP-a također se navodi da se 136 osoba kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane prisustvovanja nogometnim sportskim natjecanjima moraju najmanje dva sata prije utakmice javiti u najbliže policijske postaje ili javiti telefonom ako su u tome spriječeni zbog zdravstvenog stanja ili profesionalnih obveza koje ne trpe odgodu.


Reci što misliš!