Sport

Navijači

Grobari i Delije demantirali svoj dolazak u Zagreb

Grobari i Delije demantirali svoj dolazak u Zagreb

Ipak nema organiziranog dolaska srpskih navijača

BEOGRAD - Predstavnici navijača beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde demantirali su napise hrvatskih medija da će u srijedu organizirano doći u Zagreb kako bi bodrili reprezentaciju Rusije u dvoboju protiv Hrvatske, piše jutarnji.hr.

"Ne isključujemo mogućnost da se netko pojedinačno pojavi u Zagrebu, ali neće biti nikakvog organiziranog odlaska u Hrvatsku," kazao je jedan od vođa navijača Partizana Predrag Simić, koji smatra kako bi odlazak srpskih navijača u Maksimir bila suluda ideja jer bi u tom slučaju bili "legitimna meta hrvatskih navijača".

Zagrebačka policija je danas objavila kako se na utakmici "Vatrenih" i "Zbornaje" očekuje 4.000 ruskih navijača i da nije isključeno da će se Rusima pridružiti navijači beogradskog Partizana i Crvene Zvezde, poznatiji kao "Grobari" i "Delije".

Kako bi spriječila moguće navijačke nerede, policija će posebno osiguravati pravce dolaska i odlaska navijača, frekventnije gradske trgove, ulice, trgovačke centre i ugostiteljske objekte, te područje oko stadiona. Osim oko 700 policajaca utakmicu će osiguravati 650 zaštitara i 120 redara. Policija će na cestama, kojima će putovati navijači, postaviti nadzorne točke te prema sigurnosnim procjenama organizirati pratnju, a ruski će navijači na granici morati proći, kako kažu u MUP-u, temeljit granični nadzor.


Reci što misliš!