Sport

1. HNL

Zadar donosi bod iz Zagreba

Zadar donosi bod iz Zagreba

Zadar je ovim remijem postigao ono po što je došao u Zagreb

Nogometaši Zadra osvojili su ono po što su otišli u Zagreb, a to je bod. U lošoj utakmici bez puno pravih prilika Zadrani su odigrali 0:0 sa Zagrebom.

Utakmica je odigrana pred malim brojem gledatelja, naime 400-tinjak navijača Zagreba došlo je pogledati utakmicu iako je u Zagrebu vrijeme bilo ugodno. Očigledno je tomu razlog bio činjenica što za šestoplasirani Zadar i sedmoplasirani Zagreb ova utakmica nije puno značila jer su obje momčadi već osigurali ostanak u ligi.

Prvu veliku priliku imao je najbolji strijelac domaćina Senijad Ibričić, ali Subašić sjajno reagira i sprječava napadača Zagreba da pogodi za rano vodstvo. Minutu kasnije ponovno je Ibričić u prilici, ali ovaj put plasira loptu što bez puno problema hvata Danijel Subašić.

Zadar tada izlazi iz početnog grča i preko Milina prijeti na vrata Zagreba. U 19. minuti najveću priliku Zadra u prvom poluvremenu ne koristi Dragan Župan nakon što je tukao iz neposredne blizine no vratar Škorić brani udarac.

Do kraja poluvremena kojeg je obilježila loša i razvodnjena igra Jurendić je pobjegao svom čuvaru i našao se sam pred vratarom Zadra, ali se umjesto udarca odlučuje za povratnu loptu što se pokazalo kao loša odluka.

Drugo poluvrijeme pokazalo se kao još lošije i nekvalitetnije od prvog, otvorio ga je ponovno Ibričić bezopasnim udarcem s ruba šesnaesterac. U 64. minuti nakon Čuturinog ubačaja s kuta Nadarević puca glavom ravno u ruke vratara Subašića.

Jedino što vrijedi istaknuti do kraja utakmice još je drugi žuti tj. isključujući karton za Ferdu Milina nakon prekršaja na Ibričiću. Zadar je ovim remijem postigao ono po što je došao u Zagreb, a to je novi bod i pomak na stabilnih 40 bodova tri kola prije kraja prvenstva.

 


Reci što misliš!