Sport

Nogomet, 1. HNL

Zadar se porazom oprostio od razočaravajuće sezone

Zadar se porazom oprostio od razočaravajuće sezone

Zebić isprobao novi sustav igre osvježen s puno mladića

U posljednjoj utakmici sezone Zadar je poražen od Zagreba u
Kranjčevićevoj rezultatom 3-1.

Utakmica je protekla u revijalnom tonu jer nije imala prevelikog značaja za momčadi budući je Zadar kolo prije kraja osigurao ostanak, dok je Zagrebu četvrto mjesto koje bi ga dovelo u borbu za Europu ipak ostalo nedohvatljivo.

Oba su trenera na teren poslali pomlađene momčadi spremajući se već za sljedeću sezonu. Zadar je po drugi puta ove sezone zaigrao u klasičnoj 4-4-2 formaciji koja se ipak pokazala premekana za rastrčane napadače Zagreba.

Utakmicu je obilježilo izvrsno prvo poluvrijeme u kojem su malobrojni gledatelji stvarno mogli uživati, redale su se prilike se obje strane i samo su vratari Vuković i Škorić zaslužni što se na poluvrijeme nije otišlo s više golova u mrežama.

U 11. minuti Šovšić lijepo petom proigrava Abdurahimija, a ovaj mirno plasira pored Vukovića, koji je do tad već "skinuo" par 'mrtvih' prilika zagrebaša.

Samo sedam minuta kasnije Marin Ljubičić puca iznenada iz velike daljine i pogađa same rašlje Zagrebova gola za 1-1, a cijeli stadion pljeskom pozdravlja izvrstan pogodak.

U 29. minuti kreće serija kornera za Zagreb od kojih je jedan odlično izveo Vugrinec našavši samog Mujdžu koji iz voleja puca prvo u blok, a zatim i u mrežu Zadrana za 2-1.

Do kraja poluvremena Zadar je pokušavao doći do izjednačenja
preko raspoloženog Ljubičića, ali Škorić je sačuvao svoju mrežu.

U drugom poluvremenu je tempo pao, osjetio se umor na igračima koji ipak nisu bili u stanju ponoviti izvrsnu igru iz prvog dijela.

Trener Zebić je u nastavku uveo debitanta Anđela Srzentića koji je zaigrao na mjestu isturenog napadača, a mladi je Zadranin imao dvije prilike od kojih je jednu i zabio, ali iz zaleđa.

Sudac Šimčić na današnjoj utakmici nije imao previše posla jer igralo se vrlo korektno. Ipak, svirao je jedanaesterac u 84. minuti kad je u šesnaestercu Zadra srušen Zagrebov napadač Krstanović, a Parlov je s bijele točke postavio konačnih 3-1.


Trener Zadra Dalibor Zebić se na press konferenciji osvrnuo na cijelu
sezonu te istaknuo kako je ipak zadovoljan postignutim jer Zadar je
puno vremena proveo na posljednjem mjestu, ali je ipak kolo prije kraja uspio osigurati ostanak u prvoj HNL. Naglasio je da treba izvući pouke iz ove sezone i pripremiti se što bolje za sljedeću.

Trener Zagreba Luka Pavlović je također zadovoljan sezonom te rekao kako je ipak nerealno da se Zagreb sa ovako mladom ekipom bori za Europu.


Reci što misliš!