Lifestyle

bolji od kave

Čaj poboljšava jutarnje raspoloženje i smanjuje stres

Čaj poboljšava jutarnje raspoloženje i smanjuje stres
Thinkstock

Mnogi od vas vjerojatno se odlučuju za jutarnju kavu kao poticaj za početak dana, no umjesto šalice kave, zašto ne probati čaj?

Čaj je zdraviji izbor za vaš jutarnji napitak jer sadrži manje kofeina od kave, a također ima mnoge zdravstvene prednosti.

Prilikom odabira najzdravijeg jutarnjeg čaja važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, uključujući okus, učinak na tijelo i hranjivu vrijednost. Jedan od najboljih izbora za jutarnju šalicu čaja je zeleni čaj, prenosi Krstarica.

Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji pomažu u sprječavanju oštećenja stanica i ubrzavaju metabolizam. Sadrži i kofein koji ujutro daje potrebnu energiju, ali u manjim količinama od kave.Zeleni čaj također sadrži aminokiselinu L-teanin koja poboljšava raspoloženje i smanjuje stres.

Uz zeleni čaj, crni čaj također je dobar izbor za jutro. Crni čaj sadrži više kofeina od zelenog čaja, ali manje od kave. Također ima antioksidativna svojstva i pomaže u borbi protiv upala.

Neki ljudi preferiraju biljni čaj ujutro, a najbolji izbor za to je čaj od đumbira. Ovaj napitak ima protuupalna svojstva, potiče probavu i pomaže u ublažavanju mučnine. Također ima blagi stimulirajući učinak koji može dati energiju za početak dana.

U konačnici, odabir najzdravijeg čaja ujutro ovisi o vašim osobnim preferencijama i potrebama. Ali ako tražite zdraviju alternativu kavi koja će vam dati energiju i hranjive tvari za početak dana, zeleni čaj, crni čaj i čaj od đumbira odličan su izbor.


Reci što misliš!