Sport

Liga prvaka, skupina F

Bez pobjednika u skupini F

Bez pobjednika u skupini F

Bayern i Lyon odigrali su vrlo dopadljivu utakmicu na Allianz Areni

U dvije utakmice 2. kola Lige prvaka u skupini F nije bilo pobjednika. Bayern i Lyon odigrali su 1-1, a Fiorentina i Steaua 0-0.

Bayern i Lyon odigrali su vrlo dopadljivu utakmicu na Allianz Areni. I dok je francuski prvak susret dočekao kao vodeći u svom nacionalnom prvenstvu sa 6 pobjeda i jednim remijem u prvih sedam kola, Bayern je u ovom dvoboju tražio mogućnost za iskupljenje pred svojim navijačima za dva uzastopna poraza u Bundesligi.

Prvi puta ove sezone francuski reprezentativac Franck Ribery bio je u početnom sastavu, nakon što je u prethodne dvije utakmice, u Kupu i prvenstvu, ulazio s klupe u drugom poluvremenu. Ribery je izdržao do 82. minute. Još nema svježine za cijelu utakmicu nakon pauze od tri mjeseca zbog teške ozljede gležnja na Europskom prvenstvu.

Bayern je tijekom cijele utakmice imao inicijativu i veći posjed lopte (56%), imao je i više prilika, ali nije uspio osvojiti sva tri boda. Mogli su i gosti do sva tri boda, ali Benzema nije bio u uobičajenoj golgeterskoj formi...

Grčki sudac Vassaras pogriješio je u prvom poluvremenu kada očigledni prekršaj nad Kloseom u kaznenom prostoru gostiju nije sankcionirao jedanaestercem za domaćina. Nešto kasnije, u 25. minuti, gosti su poveli. Brazilac Juninho namjestio je loptu kod slobodnog udarca iz velike udaljenosti. U svom je stilu raspalio, a Demichelis je u namjeri da odbije loptu prevario svog vratara Rensinga i lopta je odsjela u mreži! Bayernov pritisak u potrazi za izjednačenjem napokon je urodio plodom u 52. minuti. Oddo je odlično proigrao Klosea koji je s desne strane ušao u kazneni prostor, uputio centaršut koji je spremno prihvatio Ze Roberto i glavom poentirao za 1-1. Do kraja utakmice su Bavarci bili aktivniji, ali bez pravog učinka.

Fiorentina je ugostila Steauu na stadionu Artemio Franchi, što je bila prva utakmica ''viola'' u Ligi prvaka na svom terenu nakon više od 8 godina. No, navijači domaćih zacijelo i nisu napustili stadion u naročito dobrom raspoloženju nakon skromnih 0-0. Domaćin je, očekivano, bio aktivniji, imao je više prilika, ali Mutu i društvo nisu uspjeli složiti neku akciju vrijednu barem jednog pogotka.

 

Liga prvaka, 2. kolo skupine F:

Bayern - Lyon 1-1 (Ze Roberto 52 / Demichelis 25 - ag)

Fiorentina - Steaua 0-0


Reci što misliš!