Sport

Liga prvaka, skupina F

Bayern i Fiorentina remizirali, pobjeda Lyona

Bayern i Fiorentina remizirali, pobjeda Lyona

Lyon je pobijedio rumunjsku Steauu s 2-0

Nogometaši Fiorentine odigrali su i treći put neodlučeno u četiri utakmice skupine F Lige prvaka. Ovaj put nisu uspjeli pobijediti Bayern na svom Artemio Franchiju (1-1).

S takvom statistikom su ostali daleko od prva dva mjesta i sada ih samo teorija može odvesti u osminu finala. Nakon što su odigrali protiv Steaue 0-0 na domaćem terenu, njihovi navijači se nisu mogli veseliti niti nakon ogleda protiv Bavaraca, koji su došli u Italiju bez Luce Tonija, nekadašnjeg golgetera Fiorentine.

Za domaćina je sjajno počelo, budući su već u 11. minuti poveli 1-0. Zauri je loptu nabacio, ona je u letu malo dotakla Gilardina, došla na nogu Mutua koji je pogodio za 1-0 što mu je prvi pogodak u skupini Lige prvaka.

Nakon što su tri utakmice odigrali bez tandema Gilardino - Mutu, ovaj je ogled pokazao kako cijela Fiorentina zapravo ovisi o njihovoj igri. Do kraja poluvremena su obojica imala priliku povisiti prednost, no nisu bili precizni.

U nastavku je Bayern bio bolja momčad, te je izjednačio iz prilično sumnjive situacije. Ribery je ubacio u šesnaesterac, gdje se Borowski možda nalazio u zaleđu. No, sudac nije ništa dosudio, a Bayern je izjednačio.

Samo minutu kasnije Klose je mogao donijeti vodstvo gostima, a još bolju šansu je imao Kroos u trećoj minuti sudačke nadokande.

U drugom ogledu skupine Lyon je pobijedio rumunjsku Steauu s 2-0. Prvi pogodak pao je u najboljem trenutku za domaćina. Juninho je u 44. minuti izveo slobodan udarac u svom prepoznatljivom stilu (s preko 30 metara), makar treba reći kako je jako loše reagirao gostujući vratar Robinson Zapata budući je lopta letjela po sredini vratiju.

Makar je Lyon mogao i ranije zaključiti priču, sve je bilo gotovo u 89. minuti kada je precizan bio Reveillere za konačnih 2-0 koja su Lyon izjednačili s Bayernom na vrhu ljestvice.

Liga prvaka, skupina F, 4. kolo:

Fiorentina - Bayern 1-1 (Mutu 11 / Borowski 78)

Lyon - Steaua 2-0 (Juninho 44, Reveillere 89)


Reci što misliš!