Sport

Nogomet, Liga prvaka skupina F

Bayern i Lyon osigurali prolaz u osminu finala

Bayern i Lyon osigurali prolaz u osminu finala

Makoun i Benzema strijelci za pobjedu Lyona u Firenzi

Nogometaši Bayerna i Lyona na suvereni način su prošli natjecanje u skupini F Lige prvaka, te su i prije posljednjeg kola osigurali prolaz u osmini finala.

Do toga je Bayern došao lakom pobjedom 3-0 protiv Steaue, dok je sedmerostruki francuski prvak u posljednjih isto toliko godina,  Lyon, bio uspješan na Artemio Franchiju, te je s 2-1 pobijedio Fiorentinu.

Lyon je unatoč lošoj najavi ove utakmice (poraz u prvenstvu kod PSG-a 1-0) u Firenci odigrao pametnu utakmicu, te su šokirali domaćina nakon prvih pola sata igre. Jednom je strijelac bio Makoun, drugi put Benzema i time nije bilo koristi što je domaća momčad imala i više loptu u svom posjedu i više prilika i više udaraca prema Lyonovim vratima.

Čak 20 puta su igrači Fiorentine pucali prema Llorisu, od toga je sedam udaraca odlazilo u okvir vratiju, ali je samo jedna završila u mreži, ona u posljednjoj minuti prvog dijela kada je strijelac bio Alberto Gilardino.

Time će se Fiorentina boriti barem za nastavak natjecanja u Kupu UEFA, gdje su prošle godine igrali polufinale i bili poraženi od Rangersa. Za taj doseg ne smiju biti poraženi u Bukureštu kod Steaue.

Rumunjska momčad je gostovala kod Bayerna i nakon što je prvih 45 minuta izdržala bez primljenog pogotka, u nastavku je potonula. Napadački tandem Klose - Toni tri puta je bio precizan, te je Bayern ostvario treću pobjedu u ovoj skupini. 

Liga prvaka, skupina F, 5. kolo:

Fiorentina - Lyon 1-2 (Gilardino 45 / Makoun 15, Benzema 27)

Bayern - Steaua 3-0 (Klose 57, 71, Toni 61)


Reci što misliš!