Sport

Liga prvaka, skupina F

Lyon spasio bod, pobjeda Bayerna

Lyon spasio bod, pobjeda Bayerna

Nogometaši Fiorentine su napustili Gerland neporaženi odigravši 2-2 s Lyonom

Bayern je pobijedio Steauu u gostima 1-0. Tako su Bavarci slijedili ono što su na ovom stadionu napravili u posljednje dvije sezone Real, Lyon, Sevilla i Arsenal.

Rumunjski nogometaši mogu žaliti jer su u ravnopravnoj utakmici čak dva puta pogađali okvir vratiju. Dayro Moreno je pogodio stativu u 31. minuti, a Bernhardt je isto mjesto pogodio u 58. minuti.

I gosti su propuštali šanse (Toni, Schweinsteiger, Klose...), ali su jednom i pogodili. Schweinsteiger je izveo slobodan udarac, a Van Buyten je pogodio za bitnu pobjedu Klinsmannove momčadi.

Nogometaši Fiorentine su isključivo zahvaljujući svom napadaču Albertu Gilardinu (dva pogotka), ali i vrataru Sebastianu Freyu napustili Gerland neporaženi odigravši 2-2 s Lyonom.

S obzirom kako su gosti iz Toskane sve do 73. minute vodili s 2-0 vjerojatno i žale za kompletna tri boda, no ukupno gledajući je Lyon bio bolja momčad koja je na kraju zasluženo došla barem do boda.

Lyon je tijekom utakmice uputio čak 26 udaraca, a 13 ih je bilo u okvir vratiju. No, u prvom poluvremenu se sve završavalo s propustima domaćina i pogocima na drugoj strani.

Gilardino je dva puta glavom pogađao domaću mrežu, bježao čuvarima i realizirao asistencije Zaurija i Mutua.

U nastavku je krenuo preokret i Lyon je bio sasvim blizu da ponovi ono što je napravio tijekom vikenda kada je preokrenuo vodstvo Nice 2-0 u svoju pobjedu 3-2.

Međutim, uspjeli su postići dva pogotka, anulirati vodstvo gostiju, a za pobjedu im je ipak ostalo premalo vremana.

 

Liga prvaka, skupina F, 1. kolo:

Lyon - Fiorentina 2-2 (Piquionne 73, Benzema 86 / Gilardino 12, 42)

Steaua - Bayern 0-1 (Van Buyten 15)


Reci što misliš!