Sport

Košarka, Euro Cup

Aco: Igrači sutra štrajkaju! Magaš: Nema štrajka!

Aco: Igrači sutra štrajkaju! Magaš: Nema štrajka!

Petrović: Lokalni mediji nam otežavaju život

Nakon pobjede Zadra nad Maroussijem u 1. kolu Eurocupa svoje viđenje utakmice su dali igrači Shawn Huff i Todor Gečevski te treneri Markopoulos Anastasios i Aco Petrović.

- Bila je to teška i borbena utakmica. Na poluvremenu smo vodili, igrali smo dobru obranu i ne znam što nam se dogodilo u trećoj četvrtini. Nismo mogli zadržati isti intenzitet igre, a Zadar je poentirao nakon naših izgubljenih lopti. Pokušali smo se vratiti u igru, no zaostatak je bio prevelik, rekao je Huff.

Kapetan Zadra Gečevski je iznio svoje viđenje utakmice. - Bila je to teška utakmica za nas, bili smo pod velikim pristiskom nakon poraza u Podgorici. Prva utakmica Eurocupa je za nas bila jako važna, a mi nismo bili kompletni. Imali smo malo igrača u rotaciji, pogotovo u vanjskim linijama. Maroussi je jedna tvrda ekipa koja igra odličnu obranu, zaustavili su naš napad u prvom poluvremenu.

Poslije početnog vodstva oni su preokrenuli utakmicu, no i mi smo podigli intenzitet obrane u drugom dijelu. To je rezultiralo s puno njihovih izgubljenih lopti nakon kojih smo mi poentirali. U par navrata smo napravili desetak koševa prednsoti, no nikako nismo mogli prelomiti utakmicu.

Oni su se obranom vraćali, a i trica ih je išla u zadnjoj četvrtini. No, dobili smo ovu za nas jako važnu utakmicu. Nadamo se da ćemo sve doma dobiti te barem jednu vani kako bi osigurali drugi krug Eurocupa, na koncu je zadovoljan pobjedom izjavio kapetan Zadra, Todor Gečevski.

Trener Markopoulos nije bio zadovoljan ishodom utakmice. - Znali smo da nas u prvom kolu Eurocupa čeka teška utakmica protiv Zadra, no nadali smo se da bi mogli dobiti. U prvom dijelu smo odlično igrali u napadu, a defenzivno smo Zadra limitirali na 34 poena. No, treća četvrtina je za nas bila katastrofalna.

Nismo izdržali pritisak Zadrovih igrača, radili smo glupe pogreške i promašili smo puno šuteva. U četvrtoj četvrtini se nismo mogli vratiti, a Zadar je održavao rezultat. Došli smo na samo pet koševa zaostatka, no neki naši ključni igrači su bili opterećeni osobnim pogreškama. Čestitam Zadru i treneru Petroviću na pobjedi, završio je trener Maroussija.

Aco Petrović je kratko prokomentirao utakmicu, da bi onda objavio kako će igrači sutra štrajkati jer nisu dobili plaće. Osim toga, optužio je lokalne medije radi stvaranja negativnog pritiska na momčad.

- Gečevski i trener Markopoulos su sve rekli vezano uz ovu utakmicu. Imali smo strahovito velikih problema u protoku lopte u prvom poluvremenu, nikako nismo uspjevali nametnuti svoj napad. Kada smo u trećoj četvrtini podigli agresiju ubacili smo nekoliko laganih poena.

Zvali smo akcije za one igrače koji su se u tom trenutku osjećali komforno na parketu i to je rezultiralo s 30 poena u toj četvrtini. Nisam imao mogućnosti izmjene i vezao sam se za tu petorku koja je kvalitetno odigrala tih drugih 20 minuta. Nismo mogli prelomiti utakmicu, no s obzirom na probleme koje imamo s ozljedama to nije ni čudno. Na dvije utakmice nismo mogli računati na Dixona koji je do ozljede igrao odlično. On bi sa svojim šutevima nakon pick igre sigurno razbio obranu Maroussia, započeo je Petrović i nastavio:

- No, što je tu je. Mi smo ovu važnu utakmicu dobili, a u subotu nas čeka teška utakmica protiv FMP-a doma. Mi do te utakmice možemo ostati bez Garnetta, ne samo radi ozljede nego radi nekih drugih stvari.

- Moram reći da mi je žao što lokalni novinari u ovim teškim trenucima za Zadar nemaju senzibiliteta za naše probleme. Ako ostaneš bez nekih važnih igrača onda se ne može raditi takav imperativni pritisak na momčad nakon poraza u Podgorici. A prije današnje utakmice ste kreirali pritisak "biti ili ne biti", ispalio je Petrović plotun prema prisutnim novinarima.

- Vidjeli ste koliko problema imamo, a uz to sutra će igrači vrlo vjerojatno štrajkati radi neisplaćenih plaća. Unatoč svim tim problemima igrači Zadra pošteno i korektno pokušavaju obaviti svoj posao, zbog toga im čestitam na trudu, poentirao je Petrović. 

Upitan da podrobnije objasni Garnettove probleme Aco je rekao.

- Ozlijedio je prepone 5 minuta prije kraja, no u tom trenutku je pogodio tricu i odlučio je ostati na terenu. Preponu je ozlijedio prilikom jednog sprinta i njegovo stanje je u ovom trenutku alarmantno, no samo u kontekstu slijedeće utakmice.

Prošle godine smo u deset mjeseci imali samo jednu ozljedu Roka Stipčevića, a ove godine kao da nadoknađujemo ozljede od prošle godine. Već dvije tri utakmice nije nakon ozljede proigrao Juby, vidi se da nije u ritmu. Zaboravio sam kako Rančić uopće izgleda, a sad smo ostali bez najboljeg igrača (Dixon) u smislu dizanja forme u zadnja dva-tri tjedna. Stoga sam iznimno zadovoljan s današnjom utakmicom.

Nitko nije govorio kako je Maroussi momčad koja je za malo ostala bez Eurolige prošle godine i koja ima višestruko veći proračun od Zadra. Upravo radi toga su mediji trebali imati više senzibiliteta umjesto kreiranja pritiska. Svi smo svjesni da želimo napraviti dobar posao, no mi doma moramo pokušati sagledati poraze malo realnije.

- Mi jedino možemo žaliti radi poraza od Hemofarma, druge dvije utakmice su bile nemoguće za dobiti. Ako mediji nemaju kapaciteta te stvari sagledati malo manje kritično onda stvarno ne znam što reći. Ogromni problemi nas pritišću i zato skidam kapu svojim igračima radi onog što su napravili večeras, završio je svoj poduži monolog trener Zadra.

Predsjednik kluba Kristijan Magaš je nakon press konferencije okupljenim novinarima rekao kako neće potrebe potrebe za nikakvim štrajkom igrača, jer je danas tijekom dana klupski račun napokon odblokiran te će igrači dobit plaću tijekom sutrašnjeg dana.


Reci što misliš!