Sport

Košarka, EuroCup

Macura: Ovo će biti puno teža utakmica

Macura: Ovo će biti puno teža utakmica

U momčad Roanne vraća se bek Aaron Harper

Olimpija je svršena priča, u košarkaškom klubu Zadar već od nedjelje su okrenuti vrlo važnoj europskoj utakmici na programu u utorak navečer u Krešinom domu. U goste Zadranima dolazi francuska momčad Chorale Roanne, koju su prošlog utorka uvjreljivo svladali na njihovom ognjištu. Sjećate se, završilo je 66-84 za Zadrane.

Bila je to ujedno i jedina gostujuća pobjeda u dosad odigranim susretima skupine "A", koja je Zadranima odškrinula vrata drugog kruga. Zašto ne i otvorila? Iz jednostavnog razloga što Zadar za mirni prolaz u drugi krug EuroCupa treba još dvije domaće pobjede u još djevičanski netaknutom domu Krešimira Ćosića.

Prva od domaćih utakmica upravo je danas protiv Roanne, koji su nakon poraza od Zadra u 11. kolu u subotu izgubili i na gostovanju kod Chalon/Saonea rezultatom 83-77  i trenutno se nalaze na šestom mjestu PRO A francuske lige sa skorom 7-4.

U toj utakmici za Roanne je nakon ozljede zaigrao i prvi razigravač, Amerikanac Aaron Harper koji je postigao 17 koševa. Inače u dvije odigrane utakmice u EuroCupu ove sezone za prosječno 23 minute postiže 10,5 koševa uz 2 skoka.

U momčadi u subotu nisu bili još uvijek druga dva Amerikanca, Marcelus Sommerville i Taj Grey, ali pretpostavlja se da će večeras biti u rosteru gostiju.

Kod Zadra novu je ozljedu zaradio Malik Dixon, koji zaista nema sreće. Nakon gotovo tri tjedna odsustva iz momčadi, u dvije minute na parketu uspio je zaraditi blagu distorziju skočnog zgloba tako da se još ne zna hoće li i koliko će biti u stanju pomoći suigračima u važnoj utakmici. Ivanov I Gečevski koji su zaradili nekoliko udaraca protiv Olimpije biti će spremni za utakmicu.

Upravo nam je kapetan Gečevski i najavio večerašnju utakmicu, naglasivši kako zasigurno ne treba očekivati laku utakmicu i pobjedu: 

- Roanne je posve atipična francuska momčad. Igraju izuzetno strpljivo i koncentirano u napadu, nema brzih šuteva već čekaju najbolju prigodu. Dobro su organizirani,ali mi smo u kod njih odigrali odlično, što bismo trebali ponoviti i večeras, te nastojati ponoviti isti recept, sa čvrstom obranom i mirnim napadom. Svakako ćemo pronaći način za novu pobjedu, uvjeren je kapetan Gečevski.

S Gečevskim se slaže i Jere Macura, nebeski skakač koji je u Roanneu za 14 minuta zabio pet koševa, ali i 4 put uspješno skočio. Inače Zadrani su u Francuskoj nadskakali izrazito skakačku momčad (26/39), što je bilo iznenađenje za domaćine.

- Ukoliko svladamo po drugi put Roanne u razmaku od sedam dana biti ćemo vrlo blizu osiguranja prolaska u drugi krug, što nam je i bio cilj. Ne sumnjam de će ovaj put biti puno teže jer su zaista dobra momčad, a moguće je da će u Zadru nastupiti s dva ili tri igrača koja nisu igrala u prvom susretu zbog ozljeda. Svjesni smo da će to biti to puno teža utakmica od prošlotjedne, ali unatoč svemu mi ne bježimo od uloge favorita, optimističan je Macura.

Nakon turbulentnog tjedna koji je prethodio utakmici s Olimpijom, posljednja dva, tri dana u klubu i oko njega je relativan mir i vjerujemo da su se Zadrani dobro pripremili za večerašnju utakmicu.

Utakmica započinje u 19 sati u domu Krešimira Ćosića, sportskog centra Višnjik, a očekuje seveliki odaziv gledatelja. Ulaznice se na dan utakmice mogu kupiti na blagajni SC Višnjik od 10 do 19 sati.


Reci što misliš!