Sport

Košarka, ACB liga

Barcelona prošla Bilbao, Banić najbolji kod domaćih

Barcelona prošla Bilbao, Banić najbolji kod domaćih

TAU i dalje uvjerljivo drži vrh ljestvice

Do pobjede su došli i Barcelonini košarkaši na gostovanju kod Bilbaa, gdje je bilo 66-59.

U dresu poražene momčadi najistaknutiji je bio hrvatski dvojac Marko Banić - Drago Pašalić. Banić je susret okončao s 15 poena i devet skokova, Pašalić je pridodao 14 koševa i pet puta uspješno skočio. Za Barcelonu je odličan bio Fran Vazquez s impresivnim double-double učinkom od 16 poena i 15 skokova.

Unatoč sramotnom šutu za tri poena (1/17) košarkaši Real Madrida lako su se obračunali s Manresom u 15. kolu španjolske lige. Potvrđuje to konačnih 83-56.

Totalna indisponiranost u dalekometnom šutu nije smetala Marka Tomasa (dva koša, 0-5 za tricu, 1-2 za dva poena) i suigrače da uknjiže devetu pobjedu u četrnaestom susretu sezone. Hrvatski reprezentativac uklopio se u blijedo pucačko izdanje pobjedničke momčadi kod koje je najviše koševa postigao Hosley (19, uz sedam skokova), inače strijelac jedine trice za Real. Zbilo se to u 16. momčadskom pokušaju. Jednak broj poena ubacio je i Felipe Reyes, nesumnjivo najbolji igrač utakmice, koji je svom učinku za 27 minuta pridružio i 13 uhvaćenih lopti. Manresine je košarkaše predvodio Josh Asselin, a kako su igrali najbolje će reći vrijednosni indeks koji je iznosio izuzetno niskih 35.

Kvalitetnu je utakmicu odigrao i Mario Stojić (14 poena, pet skokova), no Vivemenorca je upisala poraz kod posljednjeplasirane momčadi ACB lige, Cajasola, gdje je bilo 74-69 za domaćina. Podbacio je Marino Baždarić koji je uz 0-5 iz igre utakmicu okončao s dva realizirana slobodna bacanja. Damir Markota nije nastupio za ViveMenorcu, kojoj je presudio Ellis s 21 poenom.

Aktualni prvaci Španjolske, košarkaši TAU Ceramice, ostvarili su novu pobjedu u ACB ligi, te i dalje uvjerljivo drže vrh ljestvice.

U njima tipičnoj utakmici, s mnogo poena, TAU Ceramica je ostvarila i trinaestu pobjedu u prvenstvu. Dosad su upisali samo jedan poraz. Na svom terenu, u Vitoriji, su bili bolji od Estudiantesa 100-81, a hrvatski košarkaš u redovima domaćina Stanko Barać nije niti ulazio u igru.

Kod domaćina su najbolji strijelci bili Pablo Prigioni sa 18 i Tiago Splitter sa 16 poena, dok je goste predvodio Tom Wideman sa 18 poena i šest skokova. 

ACB liga, 15. kolo:

Real Madrid - Manresa 83-56

Cajasol - ViveMenorca 74-69

Bilbao - Barcelona 59-66

Murcia - Zaragoza 91-82

TAU Ceramica - Estudiantes 100-81 

Joventut - Fuenlabrada 86-84

Bruesa - Unicaja 82-81 (nakon produžetka)

Redoslijed: 1. TAU Ceramica 13-1, 2. Barcelona 11-3, 3. Unicaja 10-4, 4. Joventut 10-4, 5. Real Madrid 9-5, 6. Gran Canaria 9-5...

 

 


Reci što misliš!