Sport

Košarka, EuroCup

Jere Macura: Sigurno prolazimo u drugi krug

Jere Macura: Sigurno prolazimo u drugi krug

Pleslić: Moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu

Odlučujuće šesto kolo košarkaškog Eurokupa na rasporedu je večeras. Košarkaši Zadra u susretu skupine A ugostit će u dvorani Krešimira Ćosića latvijsku ASK Rigu.

Pobjednik ovog dvoboja nastavit će natjecanje u Eurokupu dok će poraženom to biti oproštaj od europskih izazova za ovu sezonu. O svom večerašnjem protivniku košarkaši Zadra znaju sve i upoznati su dobro od koga im prijeti najveća opasnost.  

Jere Macura, košarkaš Zadra. - Znamo da su u njihovim redovima sada glavne uzdanice trenera domaći igrači koji su dobili šansu u posljednjih nekoliko susreta. Igraju dosta poletno, žele se dokazati treneru i što za nas možda nije najbolje, igraju jako dobro"

Pobjeda ide nama

A koliko dobro igraju govori i činjenica da su u prošlom kolu s uvjerljivih dvadeset razlike pobijedili francuski Roanne te je sigurno da u Zadar ne dolaze s unaprijed izvješenom bijelom zastavom.

Nemaju više u svojoj momčadi Brewera, Šundova i Srbina Aleksića, stigao je Stelmahers a i oni igrači koji su do nedavno malo igrali sada svoju minutažu koriste na najbolji mogući način. Zadrani u susret moraju ući maksimalno angažirani ukoliko žele, a jasno je da žele, stići do pobjede i nastaviti natjecanje u Eurokupu.

Ulaznice za Partizan

Ulaznice za derbi NLB lige s Partizanom koji se igra u nedjelju 18. siječnja u 18.30 prodavat će se po sljedećem rasporedu:

14. do 16. siječnja 2009. (srijeda, četvrtak i petak) - prodaja u Jazinama i na Višnjiku od 10 do 14 sati
17. siječnja (subota) - blagajna SC Višnjik  od 10 do 17 sati
18. siječnja (nedjelja) - blagajna SC Višnjik od 10 sati do početka utakmice

Slaže se s tim i Jere Macura. - Svog večerašnjeg protivnika maksimalno uvažavamo, u utakmicu ulazimo maksimalno angažirani i jedino što nas zanima je pobjeda i plasman u drugi krug Eurokupa. Uvjeren sam da imamo snage i znanja za to i ostvariti i vjerujem u našu sigurnu pobjedu".

Trener Denis Pleslić dijeli mišljenje s Macurom, ali i dodatno upozorava na večerašnjeg protivnika. -  To je jedina momčada koja nam je ove sezone utrpala više od sto koševa. Bez obzira na činjenicu da su ostali bez tri važna igrača, večeras ćemo od samog početka ući u utakmicu maksimalno ozbiljno i nikako si ne smijemo dopustiti da nas zavara nedostatak tri stožerna igrača koji su imali ključnu ulogu na utakmiici u Rigi.

Došao im je iskusni Stelmahers, Helmanis će igrati u Zadru bez obzira što nije igrao posljednju utakmicu u Baltičkoj ligi, a mladi latvijci dati će sve od sebe da se nametnu treneru u novonastaloj situaciji, zaključio je Pleslić.

Susret između Zadra i ASK Rige igra se večeras s početkom u 18 sati i 30 minuta a sigurno je i to da će i večeras potpora Zadranima biti na najvećem mogućem nivou.


Reci što misliš!