Sport

Rukomet, SP 2009.

Kapetan kapetanski: Metličić spasio Paklene od blamaže!

Kapetan kapetanski: Metličić spasio Paklene od blamaže!

Igor Vori proglašen igračem utakmice

Iako se znalo da protiv Koreje neće biti lagano, sasvim sigurno nitko nije očekivao ni da će biti ovako teško. Posebno se to odnosi na igru u prvom poluvremenu, kada je Koreja, unatoč povremenim 'bljeskovima' Hrvatske, uspijevala zadržavati rezultatsku neizvjesnost.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, te je pogocima Zrnića, Vorija i Čupića povela sa 3-1. Činilo se tada da većih problema ne bi trebalo biti. No, Korejanci nisu mislili tako te su preko Parka i Jeonga, ali i aktivne 3-3 obrane, držali rezultatski priključak Prvu 'crnu rupu' u igri naših vidjeli smo sredinom prvog dijela, jer od 9. do 15. minute nisu uspjeli postići pogodak. To jest, ako su i prolazili kroz obranu gostiju, uspješno je branio C. Y. Park. No, pravi šok stigao je u 18. minuti kada je Oh pogodio za 7-7.

Od 19. do 23. minute Hrvatska se opet uspjela odlijepiti na plus tri (10-7), ali u kratkom periodu stigao je potpuni preokret. Yoon je u 26. minuti pogodio za prvo vodstvo Korejaca (11-10). Do kraja poluvremena Hrvatska se ipak uspjela konsolidirati, a zahvaljujući Tončiju Valčiću i otići s prednošću na odmor (14-13).

Ni drugo poluvrijeme nije počelo u puno boljem izdanju naših igrača. Mladci Čupić i Hrvatin održavali su prednost nad Korejom, ali osjetilo se mučenje u igri naših, posebno u napadu. U obrani 6-0 je funkcioniralo koliko-toliko, i baš nakon obrane golmana Alilovića, krenula je nova mini-serija naših. Kumovali su joj i Korejanci koji su imali dva isključena igrača pa se prednost naših u 41. minuti opet povećala na plus dva (19-17).

Međutim, Južna Koreja nije se predavala i cijelo je vrijeme bila 'tu negdje'. 'A 'svugdje negdje', i u kontrama i na crti bio je Igor Vori, u toj fazi utakmice najbolji hrvatski igrač koji je svojim pogocima držao prednost na strani naših. U 47. minuti činilo se da je stiglo vrijeme da se utakmica odvede na naš mlin. Korejanci su imali igrača manje, a Čupić je pogodio za 22-19.

No, radost u Spaladium Areni kratko je trajala. Korejanci preko Parka i Sima u 53. minuti stižu do preokreta i vodstva 24-23. Što je još gore, novi golman gostiju Kang i dalje je bio odličan na gol-crti, pa su gosti u 55. minuti poveli i s dva gola (25-23). Čupić i Vori vratili su Hrvatsku u igru (25-25), ali fanatizam Korejanaca nije presahnuo. Oh je pogodio za 26-25, ali kapetan Petar Metličić se u svom gradu i pred svojim navijačima "probudio" u najvažnijem trenutku. S dva uzastopna gola donio je potpuni preokret (27-26), i što je još važnije startnu pobjedu. Teško izborenu, ali zato još slađu.

U 2. kolu skupine B Hrvatska će u nedjelju, u 20.30 sati, igrati protiv Kuvajta.

Split: Spaladium Arena, gledatelja preko 12.000.

Utakmica 1. kola skupine B Svjetskog prvenstva:

Hrvatska - Južna Koreja 27-26 (14-13)

Hrvatska: Losert (8 obr), Alilović(5 obr); Hrvatin 3, Balić 2, Duvnjak 3, Lacković, Zrnić 2, Vori 5, Špoljarić, Metličić 2, Buntić 1, T. Valčić 1, Čupić 8 (4), Anušić

Južna Koreja: CY Park (14 obr), IK Kang (5 obr); YY Jeong 4, JB Sim 5 (2), TW Kim 3, JG Park 5, CY Park 1, SG Lee, YS Oh 4, HC Cho, DG Yu, CY Yoon 1, EH Lee 2, JW Lee 1

Sedmerci: Hrvatska 5 (4), Južna Koreja 4 (2)

Isključenja: Hrvatska 4 minute, Južna Koreja 8 minuta


Reci što misliš!