Sport

Rukomet, SP 2009.

Červar: Odlučit će naše ogromno srce

Červar: Odlučit će naše ogromno srce

Červar nije oduševljen Onestinom izjavom o sucima

Još nas samo nekoliko sati dijeli od velikog finala Svjetskog rukometnog prvenstva između dvije najbolje momčadi na globusu u ovom trenutku: Hrvatske i Francuske.

Dan odmora rukometni reprezentativci iskoristili su za vidanje rana i jedan trening i svi s nestrpljenjem očekuju početak utakmice pred 15-tak tisuća gromoglasnih navijača u zagrebačkoj Areni.

Hrvatska se ima pravo nadati zlatnoj medalji. Do sada su pokazali najviše, ostvarili su devet pobjeda iz devet utakmica, nošeni su ogoromnom ljubavlju i energijom hrvatskih navijača, imaju vrhunskog izbornika i vanserijske igrače.

Uz fenomenalnu 3-2-1 obranu koja je zaustavila i odlične Poljake, Lino Červar raspolaže s još nizom kombinacija kojima može prekinuti eventualni negativni tijek utakmice. Mnoge je iznenadio s Gojunom i Kopljarom u obrani na samo minus jedan protiv Poljaka, početkom drugog poluvremena. A baš su ta dvojica mladih i neiskusnih igrača bila ključna za zaustavljanje udaraca vanjskih pucača suparnika.

Tu je vanzemaljac Čupić koji para suparničke mreže kao od šale, tu je i Domagoj Duvnjak, ovog trenutka vjerojatno najbolji rukometaš u svijetu, a o čarobnjaku Ivanu Baliću, ponovno izvrsnom Peri Metličiću i sasvim solidnim Tončijem Valčićem i Blažom Lackovićem.

Ne smije se nikako zaboraviti nevjerojatni Igor Vori i doista se čovjek upita odakle tom čovjeku toliko snage. Igra i obranu i napad, zabija, otvara prostor, u obrani igra uvjerljivo najteže mjesto, a još i stigne istrčati kontranapade.

Jasno, u formi su nam i golmani. Alilović je neprelazan kad krene s obranama, a Losert je siguran kad dobije minutažu. Pogotovo na sedmercima. Ta okosnica hrvatske reprezentacije sučelit će se Francuzima u borbi za zlato i sigurni smo da će ga i dohvatiti.

Francuzi su Olimpijski prvaci, igraju strašan rukomet, imaju plejadu vrsnih rukometaša koje prevode Karabatić i Omeyer i Hrvatska ih sigurno neće podcijeniti. Biti će istinski sudar titana.

Nekoliko sat pred utakmicu Valentino Matešić razgovarao je s izbornikom Linom Červarom za emisiju Treće poluvrijeme Novog radija, pa poslušajte izbornikova razmišljanja pred veliko finale.

 

 

Mi se nakon svega nadamo završnoj izvedbi Morske Vile Marijana Bana u grotlu zagrebačke Arene, što bi značilo da su se kauboji okitili svojim drugim svjetskim zlatom.  


Reci što misliš!