Sport

Rukomet, SP 2009.

Igor Vori: Promašili smo puno zicera

Igor Vori: Promašili smo puno zicera

Blaženko Lacković: Dobili smo i to je najvažnije

Hrvatski su igrači uzdignutih glava napustili podij splitske Spaladium Arene. No, do pobjede su stigli i teže nego su sami očekivali, a potvrdili su to i u svojim izjavama.

Ivano Balić: Teška, jako teška utakmica. Korejci su igrali strpljivo oko naše zone i tu su nas malo iznenadili. Bilo je zbog toga teško održati koncentraciju, no na kraju smo uspijeli. Šteta za onoliko promašenih zicera, mogli smo puno ranije sve riješiti.

Igor Vori: Stigli smo do bodova teže od očekivanoga. Znali smo da će biti jako teško, ali ovoliko, to ipak nismo očekivali. Promašili smo puno zicera, ali smo na kraju ispak uspijeli. Važni su samo bodova, a ne dojam.

Blaženko Lacković: Dobili smo i to je najvažnije. Moramo misliti pozitivno i ići dalje. Premda je na kraju bilo gusto, mislim da smo zasluženo pobijedili.

Ivan Čupić: Očekivanja su bila velika. Puna dvorana, otvaranje natjecanja, sve to nas je malo dekoncentrirano. Istina, bili smo nervozni, ali velike momčadi pobjeđuju i tada. Znali smo se izvući i sad sa dva boda čekamo slijedeću utakmicu.

Lino Červar (izbornik Hrvatske): Zadovoljan sam pobjedom, ali ne i igrom. Pet minuta prije kraja gubili smo dva razlike, a na kraju smo pokazali čvrstinu karaktera i uz pomoć publike stigli do pobjede. U dva navrata tijekom drugog poluvremena imali smo meč lopte, ali smo promašenim zicerima vratili Koreance u igru.

Imali smo puno oscilacija i iz ove utakmice moramo brzo izvući pouke. Šveđani i pogotovo Španjolci nam neće oprostiti takve greške i bojim se niti nećemo doći u priliku za pobjedu ako ćemo ovako igrati. U susretu smo igrali tri obrane, 3-2-1, 5-1, 6-0, i s nijednom se nismo proslavili. Sretan sam tek zbog Pere Metličića koji se tražio kroz igru, jedno vrijeme čak je i bio na klupi, ali na kraju su baš njegovi golovi odlučili pobjednika.

Taesup Choi (izbornik Koreje): Danas smo igrali protiv najbolje momčadi na svijetu i za nas je to bila velika čast i veliko iskustvo. Naša je taktika bila igrati brzo i to je dobro izgledalo. Znali smo da s drugačijom igrom nemamo šanse protiv Hrvata, jer su viši i tjelesno jači od nas. Premda smo izgubili ja sam zadovoljan igrom i prezentacijom svoje ekipe.


Reci što misliš!