Sport

Košarka, NLB liga

NLB liga, 20. kolo: Zadar preplivao Krku, Zvezda zapela u Sarajevu i zakuhala situaciju na vrhu

NLB liga, 20. kolo: Zadar preplivao Krku, Zvezda zapela u Sarajevu i zakuhala situaciju na vrhu

Pet momčadi na četiri mjesta

Pobjedom Partizana nad FMP-om zaključeno je 20. kolo NLB lige koje je je donijelo jedno veliko iznenađenje, nekoliko manjih i niz očekivanih rezultata.

Već spomenuto iznenađenje dogodilo se još u petak u Sarajevu gdje je Bosna pred 5000 ljudi predvođena Ikonićem (22 koša) i Ivanovićem(18 koševa) pobijedila Crvenu Zvezdu 80-67 i tako joj nanijela drugi uzastopni poraz u regionalnom natjecanju, i možda zakomplicirala situaciju na vrhu.

Beograđanima je ovo četvrti poraz, dok Hemofarm ima jedan više, a Cibona i Zadar dva. Uz to Zvezda ima dosta težak raspored do kraja prvenstva, u sljedećem kolu igraju s Partizanom, a do kraja gostuju u Domažalama, Zadru i Podgorici, dok ih očekuje i težak domaći susret sa Hemofarmom. Jedina "lagana" utakmica mogla bi biti ona sa Zagrebom u Pioniru.

Zadrani su u ovom kolu konačno bez šokova pobijedili na gostovanju i ostali u utrci za neko od mjesta koje vodi na završni turnir. Krku su pobijedili sa 86-71, a predvodili su ih fenomenalni Stipčević sa 21 koša, 9 asistencija (učinak kola) i 7 skokova, i ukupnom valorizacijom 34 koja mu je donijela naslov MVP-a kola. Johnsona je ubacio također 21 koš i najavio povratak u šutersku formu sa pet trica. Trio fantastikus zaokružio je kapetan Gečevski sa 15 koševa i 13 skokova, što je najbolji skakački učinak kola.

Cibona je u Draženovom domu teže no što je očekivano ostvarila pobjedu nad posrnulim euroligašem iz Ljubljane. Olimpija se dobro držala kroz cijelu utakmicu, na poluvrijeme su otišli sa 7 poena prednosti, dobro su se držali i u nastavku, vodili i sa devet poena razlike, ali je Cibona u odličnoj trećoj čevtrtini povratila minimalnu prednost koju je održavala sve do kraja. Pobjedu je potvrdio Rozić tricom za 75-69 desetak sekundi prije kraja. U tvrdoj utakmici najbolji cibonaš je bio Anderson sa 15 koševa, a neloši su bili Calloway sa 14, Rozić 12 i Prkačin 11 koševa.

Splićani su nakon četiri poraza ostvarili svoju sedmu pobjedu. Na Gripama su pobijedili Vojvodiinu sa 94-90, a za to je nazaslužniji bio fenomenalni Eddie Shannon koji je ubacio 28 koševa što mu je donijelu titulu najboljeg strijelca kola, a veliku ulogu je doigrao i novi igrač žutih Jamon Lucas Gordon (19 koševa, šut 8/12). U svom debiju drugi novi igrač Splita - Arthur Lee je bio rezerviraniji zabivši 6 koševa.

Zagrebaši su očekivano pokleknuli na gostovanju u Vršcu, domaći su bili bolji i slavili 86-71. Za apotekare je debitirao i bivši igrač Cibone - Marton Bader koji je odigrao dobru utakmicu postigavši 13 poena uz 5 skokova. U redovima gostiju debitirao je Damir Mulaomerović, ali se nije proslavio, ostao je na učinku od 7 koševa uz šut 3/10 i 2 asistencije. Mravima je ovo bio 16. poraz koji ih je ostavio na diobi posljednjeg mjesta sa Vojvodinom.

Još jednom vrijednom domaćom pobjedom Helios je nastavio niz pobjeda koji je započeo nakon pobjede nad Zadrom. Treću uzastopnu i petu ukupno doprvak Slovenije je izborio protiv Budućnosti. U 81-78 pobjedi domaće je ponovo predvodio dvojac Jacobson sa 22 i Snow sa 14, a važnu ulogu odigrao je i Zagorac sa 14 koševa. U redovima gostiju Dašić je zabio 20, ali nije pomoglo.


Reci što misliš!