Sport

Košarka, EuroCup

Nicević upozorava Talijane: Čeka nas vruća atmosfera

Nicević upozorava Talijane: Čeka nas vruća atmosfera

KK Zadar - Benetton Basket, 19 sati

Košarkaši Zadra večeras u Krešinoj dvorani dočekuju Benetton iz Trevisa, i premda talijanski klub više nije ni blizu onim rezultatima koje je ostvarivao kroz svoju povijest, ime kluba još uvijek izaziva respekt.

Respekt je još veći ako se uzme u obzira da Benetton ima proračun od 10, 700 000 eura. U momčadi koju vodi poznati turski trener Mehemti igra niz jakih imena, ali rezultati nisu očaravajući.

Benetton se nakon 17 kola talijanske košarkaške lige nalazi na petom mjestu sa omjerom devet pobjeda i osam poraza. U prošlom su kolu zeleni ugostili Montepaschi Sienu i prvi put izgubili na domaćem terenu u prvenstvu.  Siena je uvjerljivo pobijedila 67-84, što nije ništa čudno uzme li se u obzir da Montepaschi ima omjer 17-0 u domaćem prvenstvu.

U porazu od euroligaša, najbolji u redovima Benettona sa 18 koševa bio je hrvatski reprezentativni centar - Sandro Nicević. Baš on, najavio je večerašnju utakmicu za službene stranice talijanskog kluba.

- Čeka nas jako teška utakmica, jako dobro poznajem Zadar premda nisam tamo igrao. Imaju odlične navijače koji uvijek stvore vruću atmosferu, a sada imaju i novu veliku dvoranu. 

- Radi se o mladoj momčadi punoj entuzijazma, ali im ne nedostaje  iskustva pod košem gdje vlada odlični Gečevski. Morat ćemo biti posebno koncentrirani u obrani i vršiti veliki pritisak na njihov prijenos lopte. Dok ćemo na drugoj strani morati izbjeći velik broj izgubljenih lopti jer će Zadar to sigurno znati kazniti.

Talijani ističu da je Zadar još uvijek neporažen kod kuće ove sezone, a kao najveću opasnost ističu Roka Stipčevića apostrofirajući njegovu odličnu utakmicu protiv Krke, ali nisu zaboravili ni na Johnsona i Gečevskog.

U osvrtu na svoju ekipu ističu da su igrači putovali busom osam sati i da je na put s momčadi otputovao slovak Rancik, ali da je još uvijek upitan njegov nastup, također dodaju da će nastupiti back-up play DeShaun Wood. 

Najbolji igrači ove momčadi Benettona su Gary Neal, bek šute koji postiže 16.8 koševa po susretu, napade organizira Bobby Dixon koji je na prosjeku od 13.4 koša i 3.8 asistencija.

Centarske pozicije drže Sandro Nicević (12.8 koševa, 5.2 skoka) te amerikanac Wallace (9.2 koševa, 7.4 skoka). Osim njih tu je još iskusni talijanski reprezentativac - krilo Soragna, Slovenac Lorbek poznat iz Olimpije, Steven Marković kojeg Zadrani znaju iz Zvezde i mladi domaći krilni centar Renzi.

Talijani su u Eurocup ušli sa četiri pobjede, pobijedivši Besiktas dvaput, Khimki i Le Havre, a onda su izgubili dvije posljednje utakmice od Francuza i Turaka. U prvom kolu"Last 16" faze Eurocupa su u svojoj dvorani "Palaverde" pobijedili jaki Uniks Kazan.


Reci što misliš!