Sport

Nogomet, Primera

Uzaludan trud Reala: sedam pobjeda bez približavanja Barceloni

Uzaludan trud Reala: sedam pobjeda bez približavanja Barceloni

Juande Ramos probudio Real, ali Barca ne posustaje

Real Madrid zaboravio je gubiti te je zadnjih sedam kola skupio maksimalan 21 bod. No, Barca je od zadnjih 30 osvojila svih 30.

Tko je sredinom prosinca predviđao da će Real Madrid dobiti sedam uzastopnih utakmica, ali da neće ni za jedan bod smanjiti zaostatak za Barcelonom, možda je bio proglašen perverznim mrziteljem madridskog kluba. No, dogodilo se upravo to.

Sedam uzastopnih pobjeda u Primeri Realu je donijelo maksimalan broj bodova, ali jednakim ritmom napreduje i Barcelona. Štoviše, nogometaši koje vodi Josep Guardiola zadnji su bod izgubili u 12. kolu protiv Getafea, a u proteklih su 10 kola odnijeli svih 30 bodova.

To je razlog zbog kojeg pro-Realova Marca piše:

"Razmak i dalje iznosi 12 bodova, koji se već čine nedostižnima".

Štoviše, iako pobjeđuje, Real ne mami ovacije svojih navijača. Otkad je Bernda Schustera zamijenio Juande Ramos, Real je doista poklekao samo jednom, na Nou Campu (s 0-2) i dobio osam utakmica, sedam u prvenstvu i jednu u Ligi prvaka. No, četiri je od tih osam pobjeda izvojevao s 1-0, ne pruživši nikakav spektakl. Stoga ne iznenađuje podatak da navijači napuštaju Santiago Bernabeu prije kraja utakmica.

Istovremeno, Barcelona je s jednom nogom u finalu Kraljevog kupa, jer je u prvoj utakmici polufinala stekla prednost od 2-0 nad Mallorcom, a favorit je u osmini finala Lige prvaka protiv Lyona. U prvenstvu, postiže 3.09 golova po susretu te je na putu da postavi novi rekord po efikasnosti i sruši Realov rekord od 107 ligaških golova iz 1989/90.

Računajući sva natjecanja, u tekućoj je kampanji postigla preko 100 golova. Također, prvu je polovicu prvenstva završila s rekordnih 50 bodova. Pa ipak, do kraja Primere je 16 kola i u igri je 48 bodova. I zato Josep Guardiola s pravom ističe:

- Što smo zasad osvojili? Nulu!


Reci što misliš!