Sport

Primera

Real razbio Barcelonu, važne pobjede Valencije i Seville

Real razbio Barcelonu, važne pobjede Valencije i Seville

Real je protiv Barcelone dominirao tijekom cijele utakmice

Nogometaši Real Madrida u velikom su stilu proslavili 31. osvojeni naslov španolskog prvaka. "Kraljevski klub" je u "El Clasicu" potopio Barcelonu 4-1.

Nogometaši Reala naslov su i matematički osvojili pobjedom u prošlom kolu na gostovanju kod Osasune 2-1, ali su protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu željeli pobjedom proslaviti titulu pred svojim navijačima.

Real je protiv Barcelone dominirao tijekom cijele utakmice, a mrežu gostiju načeo je već u 18. minuti Raul, lijepim pogotkom s ruba šesnaesterca u lijevi donji kut vratara Valdesa. Na 2-0 povisio je Arjen Robben glavom iz neposredne blizine nakon asistencije Gutija iz slobodnog udarca.

U drugom dijelu nastavila se bolja igra Reala, koju je u 63. minuti na asistenciju Diarre okrunio Higuain. U 77. minuti u kaznenom prostoru je rukom igrao Carlos Puyol, a siguran strijelac iz jedanaesterca i vodstvo 4-0 je Ruud van Nistelrooy, koji je samo minutu ranije zamijenio Raula.

Počasan pogodak za Barcelonu, svoj 10. u prvenstvu ove sezone, postigao je Thierry Henry u 87. minuti.

Treba spomenuti i da je crveni karton u 92. minuti utakmice zaradio Xavi, te da je jedini raspoloženi igrač u redovima Barcelone bio je Lionel Messi, koji je u nekoliko navrata opasno prijetio vratima Reala.

Barcelona je porazom izgubila svaku mogućnost za osvajanje drugog mjesta na kraju sezone, budući da im Villareal bježi sedam nedostižnih bodova. Sve je očitije da se na kraju sezone sprema velika čistka u svlačionici momčadi s Nou Campa, a počet će vjerojatno smjenom trenera Franka Rijkaarda.

Nogometaši Valencije i Seville ostvarili su jako važne pobjede u 36. kolu španjolskog nogometnog prvenstva...

Valencia je na Mestalli slavila 1-0 protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak, Zaragoze, dok je Sevilla pobijedila na gostovanju kod Racing Santandera 3-0 u u borbi za četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Jedini pogodak za Valenciju, koja je važnom pobjedom odmakla iz zone ispadanja, postigao je David Silva u 20. minuti utakmice. Silva je u 85. minuti zaradio crveni karton, ali se rezultat nije mijenjao do kraja.

Sevilla je pogocima Federica Fazija i autogolom Cesara pobijedila Racing u gostima 3-0 i tako se na četvrtoj poziciji izjedenačila s Atletico Madridom.

Villarreal je golovima Nihata i Franca pobijedio Recreativo Huelvu 2-0 i tako gotovo osigurao drugo mjesto na kraju sezone, dok je Getafe na domaćem travnjaku preokrenuo zaostatak od 0-2 za konačnu pobjedu 4-2.

Betis je kod kuće odigrao 1-1 s Valladolidom, a Marko Babić je za domaću momčad igrao do 62. minute, kada ga je zamijenio Fernando Vega.

Primera, 36. kolo:

Real Madrid - Barcelona 4-1 (Raul 18, Robben 21, Higuain 63, Nistelrooy 78-11m / Henry 87)
Betis - Valladolid 1-1 (Gonzales 51-11m, Victor 63)
Murcia - Athletic Bilbao 1-2 (Alonso 17, Llorente 32, Gabilondo 83)
Recreativo Huelva - Villareal 0-2 (Nihat 54, Franco 82)
Valencia - Zaragoza 1-0 (Silva 20)
Getafe - Almeria 4-2 (Albin 33, Manu 62, 68, Granero 75-11m)
Deportivo La Coruna - Levante 1-0 (Riki 87)
Mallorca - Osasuna 2-1 (Güiza 32, Trejo 90, Portillo 73)
Racing Santander - Sevilla 0-3 (Fazio 29, 65, Trejo, Cesar 90-ag).


Reci što misliš!