Sport

Košarka, NLB liga

Pobijediti Turk Telecom za spas sezone

Pobijediti Turk Telecom za spas sezone

Bez pomoći navijača ništa od pobjede i Final Eighta

Košarkaši Zadra večeras u 19 sati igraju još jednu u nizu odlučujućih utakmica, ovog puta protiv Turk Telecoma iz Ankare u 5. kolu drugog kruga EuroCupa.

Posve neočekivano, EuroCup u kojem je prvotni cilj ostvaren još početkom godine postao je poligon na kojem momčad Zadra spašava sezonu. 

Posljednji poraz od FMP-a u NLB ligi uvelike je umanjio šanse Zadra za plasman među četiri najbolje ekipe tog natjecanja, a bez plasmana na završni turnir Zadar teško može računati na ostvarenje cilja kojeg je Uprava postavila pred momčad uoči sezone - plasman u Euroligu.

U Euroligu se Zadar može plasirati i kroz EuroCup, i to ako ga osvoji, a za takav uspjeh potrebno je pobijediti večeras i onda u još "samo" tri susreta na Final Eightu u Torinu. Koliko god to zvučalo nemoguće, u ovom trenutku je taj put do Eurolige izgledniji od onoga koji vodi preko regionalne lige i Cibone.

Pobjeda u večerašnjem susretu sa Turk Telecomom osigurala bi nastup Zadru na turniru osmorice u Torinu od 2. do 5. travnja, što bi barem djelomično ispralo gorak okus koje je ostavilo ovosezonsko regionalno natjecanje i ostavilo kakvu-takvu nadu da će Zadrani gledati Euroligu u Krešinoj dvorani već dogodine.

To zna i Zmago Sagadin koji se vruće klupe Zadra prihvatio prije manje od mjesec dana, a jučer je prvi puta zavapio tražeći pomoć sa tribina: Bez pomoći navijača ništa od pobjede i Final Eighta!

- Bit će to izuzetno teška utakmica. Turk Telekom je vrhunska momčad, dovoljno je reći da su u turskom prvenstvu ispred euroligaša Fenerbahcea  i u borbi su za plasman u Euroligu. Wright, Dudley, Blackney, Erdogan i ostali velika su imena europske košarke, a u posljednjoj utakmici dobro su namučili Benetton u Trevisu, a eventualna pobjeda večeras zadržala bi ih u igri za završnicu, kaže Rok Stipčević.

- Mi smo dobro trenirali posljednjih dana i večeras ćemo ući u utakmicu spremni i motivirani. Moramo se od početka baciti na glavu, kako kažu skijaši, dati sve od sebe za pobjedu koja bi nas odvela na završnicu natjecanja u Torino. Očekujemo veliku pomoć zadarskih navijača i Tornada jer ovakvu prigodu Zadar dugo nije imao i bila bi velika šteta propustiti je, zaključio je Rok Stipčević.

U sezoni prepunoj razočaranja, ova utakmica će uvelike odrediti raspoloženje u kojem će se pratiti njezin kraj...

Dodajmo još da u momčadi Zadra nema ozlijeđenih igrača i da Zmago Sagadin ima na raspolaganju sve igrače osim Boise koji ne smije igrati EuroCup u dresu Zadra.


Reci što misliš!