Sport

Nogomet, Premiership

Pobjeda Tottenhama, Modrić igrač utakmice

Pobjeda Tottenhama, Modrić igrač utakmice

Modrić je od strane Sky Sportsa zaradio osmicu

Nogometaši Tottenhama slavili su protiv Newcastlea 1-0 na White Hart Laneu u 33. kolu Premiershipa i tako upisali četvrtu uzastopnu pobjedu pred domaćim navijačima.

Dvanaesta je to ukupno pobjeda Spursa ove sezone, a za nju je najzaslužniji Darren Bent, strijelac jedinog pogotka. Akciju za gol u 24. minuti pokrenuo je hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je s lijeve strane sjajno uposlio Benta u kaznenom prostoru. Prvi udarac Tottenhamova napadača iskosa s lijeve strane ruba peterca obranio je vratar Newcastlea Steve Harper, ali nije ukrotio loptu koja se ponovo odbila do Benta, a iz drugog pokušaja on ne griješi i zabija svoj 11. gol sezone.

I Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su svih 90 minuta za Spurse.

Newcastle je s druge strane gurnut korak bliže ispadanju u drugu ligu. Menadžer Alan Shearer je u tri utakmice na klupi “svraka” osvojio tek bod, a Newcastle je posljednju pobjedu ostvario još prije osam kola na gostovanju kod West Bromwicha 3-2.

Pet kola prije kraja prvenstva momčad sa St. James Parka tako drži tek 19. mjesto, a 17-plasirani Hull City, koji drži posljednje mjesto u “sigurnoj zoni”, mu bježi četiri boda.

Posebno je dobre i ujednačene ocjene zaradio Modrić, pokretač akcije kod jedinog gola na utakmici, koji je u 24. minuti zabio Darren Bent.

Modrić je od strane Sky Sportsa zaradio osmicu, a prema nogometnom portalu Goal.com i Setanti Sports, koji mu je podarili identične ocjene, podijelio je epitet igrača utakmice s Tomom Huddlestoneom. Goal.com opisuje Modrićevu igru riječima: “Superioran u posjedu lopte i autor jako dobrog dodavanja za Benta koje je dovelo do jedinog gola na utakmici”.

Vedran Ćorluka ocijenjen je najkvalitetnije od Goal.coma, sedmicom, dok su mu novinari Setante Sportsa i Sky Sporta udijelili nešto slabiju šesticu. 

Premiership, 33. kolo:

Tottenham – Newcastle 1-0 (Bent 24)

Manchester City – WBA 4-2


Reci što misliš!