Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Tottenham startao pobjedom nad Liverpoolom

Premiership: Tottenham startao pobjedom nad Liverpoolom

Modrić asistent za pobjednički gol Bassonga

Uz dojmljivu igru režisera Luke Modrića nogometaši Tottenhama svladali su Liverpool 2-1 i tako došli do tri boda u 1. kolu engleske Premier lige.

Hrvatski reprezentativni veznjak bio je "mozak" gotovo svake iole izglednije akcije Spursa, ali i asistent za pogodak koji je domaćinima na White Hart Laneu osigurao slavlje u prvoj utakmici.

Od prvog sučevog zvižduka Tottenham se kvalitetnije postavio na travnjaku i bio je momčad koja je diktirala tempo utakmice. Dominantno su izgledali domaćini i prava je šteta što akciju iz 30. minute nisu zaključili pogotkom.

Tešku loptu s desne strane uz samu korner-crtu zaustavio je Modrić i vanjskim dijelom desnoga stopala uputio oštro ubacivanje na vrh peterca gostujuće momčadi gdje Robbie Keane čistu priliku prokockava udarcem glace ravno prema Pepeu Reini.

Četiri minute kasnija akciju domaće momčadi ponovila su ista dvojica nogometaša, ponovno je Modrić, ovaj puta s 30-ak metara prizemnom loptom, uposlio Keanea koji mlakim udarcem upropaštava akciju.

Na novu prijetnju, ovaj puta i konkretiziranu čekalo se deset minuta. Slobodni udarac domaćina odbio se od živoga zida nakon čega je loptu s više od dvadeset metara direktnim udarcem u gornji suprotni kut Reine zakucao lijevi bek Benoit Assou-Ekotto.

Rezultat je to kojim se otišlo na odmor, a nakon kojega gostujući sastav kreće nešto agresivnijom igrom, te preko Stevena Gerrarda konstantno prijeti. Isti je igrač bio zaslužan i za poravnanje rezultata i to preciznim izvođenjem udarca s bijele točke. Jedanaesterac je u 55. minuti Liverpoolu donio Johnson krasnim solo prodorom u kazneni prostor domaćina uslijed čega ga je srušio vratar Gomes.

Konačnih 2-1 potpisao je Sebastien Bassong udarcem glavom na asistenciju Modrića iz slobodnog udarca. Pronašla je lopta hrvatskog veznjaka u buketu igrača pridošlicu u momčadi Spursa, koji tako svoj debi koristi za pogodak vrijedan tri boda.

Dodajmo i da je za Spurse debitirao Peter Crouch koji je u 68. minuti zamijenio neraspoloženog Robbieja Keanea, te da je svih 90 minuta na poziciji stopera sigurno i mirno odradio Vedran Ćorluka.

Modrića je u 84. minuti zamijenio Jamie O'Hara.

Premiership, 1. kolo:

Manchester United - Birmingham 1-0 (Rooney 34)

Tottenham - Liverpool 2-1 (Assou-Ekotto 44, Bassong 59 / Gerrard 56 - 11m)

Reci što misliš!