Sport

Nogomet, Premiership

Wenger se ispričao Boltonu za Gallasov prekršaj

Wenger se ispričao Boltonu za Gallasov prekršaj

Menadžer Arsenala Arsene Wenger ispričao se Boltonu zbog prekršaja svog nogometaša Williama Gallasa koji je završio vjerojatnim lomom gležnja suparničkog veznjaka Marka Daviesa.

Sporni se prekršaj dogodio u srijedu tijekom zaostalog dvoboja 2. kola Premier lige u kojem je Arsenal na svome Emiratesu slavio s 4-2.

Da stvar bude gora, sudac nije dosudio prekršaj, već je pustio igru, a u nastavku akcije je Cesc Fabregas postigao izjednačujući pogodak za "topnike" (2-2). Wenger je priznao kako je sučeva odluka bila pogrešna, ali nije se htio ispričati što su njegovi nogometaši nastavili akciju.

- Nije pošteno što nam se to spočitava. Moji nogometaši nisu znali što se događa iza njih i je li suparnički igrač ustao ili ne. Ne smatram da je potrebno izbacivati loptu izvan terena svaki put kad je neki igrač na podu.

Boltonov menadžer Owen Coyle očekivano ima drugačije mišljenje.

- Drugi je Arsenalov pogodak bio prekretnica. Bilo je očito da se radi o prekršaju i to blizu crvenog kartona. Ne želim tražiti isprike, ali viđao sam crvene kartone i za manje prekršaje. A teško mi je prihvatiti da je Arsenal nastavio akciju i dao gol - rekao je Coyle.

Engleski nogometni savez (FA) objavio je kako neće poduzimati nikakve akcije oko ovog incidenta, niti će Gallas biti naknadno kažnjen.


Reci što misliš!