Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Šanse za prvenstvo su teoretske

Wenger: Šanse za prvenstvo su teoretske

Menadžer Arsenala Arsene Wenger priznao je nakon poraza njegove momčadi na White Hart Laneu od Tottenhama 2-1 da je borba ''topnika'' za naslov pobjednika Premiershipa sada samo teoretske prirode.

Rose u 10. i Bale u 47. minuti bili su strijelci za Tottenham, koji je prvi puta nakon gotovo 11 godina pobijedio rivala iz sjevernog Londona u Premiershipu, a Bendtner je u 85. minuti samo ublažio poraz gostiju. Arsenal sada za vodećim Chelseajem zaostaje šest bodova, a do kraja prvenstva obje će momčadi odigrati još samo po četiri utakmice.

- Mi ćemo se i dalje boriti za naslov, ali istina je da nam je poraz od Tottenhama maksimalno otežao situaciju. No, sve dok matematički nije nemoguće da postanemo prvaci, naš je posao da se maksimalno borimo - kurtoazno je izjavio Wenger, iako je jasno da se, zapravo, njegova momčad u srijedu oprostila od prilike za osvajanje prvenstva.

U momčadi Arsenala prvi je puta, nakon studenog prošle godine, zaigrao 26-godišnji nizozemski reprezentativac Robin van Persie, koji je dugo pauzirao zbog teže ozljede gležnja. Ušao je u igru u 68. minuti dvoboja.

- Bio je opasan i osvježio je našu igru u napadu kada je ušao. Naime, veći dio utakmice u napadu nismo bili djelotvorni i učinkoviti - zadovoljan je barem po pitanju van Persiea bio 60-godišnji francuski trener, koji na klupi ''topnika'' sjedi od 1996. godine. S londonskim je klubom osvojio tri prvenstva i četiri FA Cupa, ali zadnji od tih trofeja još u sezoni 2004/05, kada je Arsenal osvojio FA Cup.

Reci što misliš!