Sport

Košarka, NLB liga

Sramotne scene u Areni: Stampedo za Grobarom provokatorom prekinuo finale

Sramotne scene u Areni: Stampedo za Grobarom provokatorom prekinuo finale

Izgrednik se "skrio" na klupi Partizana

Kada se činilo da će zagrebačko finale NLB lige ostati spektakl bez mrlje, dogodilo se ipak ono čemu se organizatori nikako nisu nadali: igrala se 6. minuta treće četvrtine kada je sa sjeverne tribine u ravnini s Partizanovom tribinom krenuo pravi stampedo navijača i policije.

U prvom momentu nije se znalo tko koga hvata i pokušava udariti. Kompletni odjeljak tribine u sekundi se ispraznio, a zaštitarima su u pomoć priskočili specijalci.

Uzročnik izgreda spas našao na Partizanovoj klupi i u svlačionici

Od redara smo doznali da je incident nastao kada su domaći navijači, isprovocirani ponašanjem jednog gostujućeg navijača, odlučili to riješiti šakama. Navijač Partizana nije odustajao te je nastavio provocirati dok ga je policija čuvala od bijesnih domaćih navijača.

Prekid je trajao gotovo deset minuta i ružna slika otišla je u šest prijenosa uživo, koliko ih pokriva ovu utakmicu. Nakon naganjanja po tribini, policajci su izgrednike bacili na pod i svezali im ruke u jednom od hodnika Arene odakle će najvjerojatnije biti prepračeni u policijsku postaju.

Direktor Arene Zdravko Antunović izjavio je za HTV: "Navijač Partizana se okrenuo prema publici, dignuo tri prsta i bacio bocu, na što su domaći navijači krenuli na njega".

Navijač Partizana je spas od linča našao na Partizanovoj klupi dok su se navijači domaćih, željni obračuna s njim, tukli s policajcima i zaštitarima.

Pepoznatljiv po žutoj kapici i s akreditacijom oko vrata, sjeo je među rezervne igrače Partizana i članove stručnog štaba, ali mu je trener Vujošević gestikulacijom pokazao da se makne s "njegovog teritorija". Činilo se da je osim navijača koji je navodno započeo "kavgu" na parketu bio još jedan pripadnik Partizanove navijačke skupine, a tamo ih je u zaštitu uzeo i predsjednik Partizana Predrag Danilović

Djelatnik osiguranja izjavio je kako ih je Vujošević zamolio da se provokatora ostavi u Partizanovoj svlačionici da se situacija smiri, dok se Arenom orilo skandiranje "Ubij Srbina" i "Zovi samo zovi".


Reci što misliš!