Sport

Košarka, NLB liga

Danko Radić: Kecmanov šut nije smio biti priznat!

Danko Radić: Kecmanov šut nije smio biti priznat!

Nevjerica na klupi Cibone

Malo je reći za završnicu susreta Cibone i Partizana da je bila infarktna, nevjerojatna ili kakvi već epiteti se znaju prilijepiti dvobojima s ovako dramatičnim ishodima. Beograđani su slavili u meču čiji će se kraj godinama prepričavati među svim košarkaškim zaljubljenicima.

Poslije rovovske bitke tijekom cijele utakmice, uslijedilo je 60 stotinki koje su trajale nekoliko minuta. Prvi vodstvu Partizana 72:71 Cibona je krenula u, kako se mislilo, posljednji napad. Partizanovci su odlično pokrili briljantne Tomasa i Gordona (koji su ih čitavo vrijeme izluđivali svojim akcijama), a lopta je došla do dotad nevidljivog Bojana Bogdanovića koji pogađa tricu za 74:72.

Vrijeme je tada, sukladno pravilima, zaustavljeno, a euforija je osim igrača i publike zahvatila i klupu Cibone odakle su, između ostalih, u teren uletjeli pomoćni trener Tomislav Mijatović i kapetan Vukova Marin Rozić.

Partizanovci nisu gubili glavu, igrač ispod koša dodao je loptu Dušanu Kecmanu koji tricom sa svoje polovice šokira Arenu. Nekoliko minuta su Velimir Perasović i njegovi igrači raspravljali sa službenim osobama oko zapisničkog stola, ali pomoći nije bilo - Cibona je ostala bez trofeja koji je držala u rukama 60 stotinki.

"Klupa Cibone je trebala dobiti tehničku, a Partizan dva slobodna bacanja i loptu sa strane"

Cjelokupnu situaciju za Index prokomentirao je i Danko Radić, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i bivši sudac: "U onakvoj situaciji pravila su jasna, trebalo je dosuditi tehničku klupi Cibone, jer košarka se ne može igrati dok je u terenu trener ili bilo tko osim igrača i sudaca", rekao nam je Radić naglasivši kako je Kecmanov šut bio izveden u tzv. dozvoljenom vremenu:

"Tu nema sumnje, Kecman je na vrijeme šutirao. Međutim, ponovno govorim da je klupi Cibone trebala biti dosuđena tehnička greška, dva slobodna bacanja za Partizan i lopta sa strane poslije toga za Beograđane, s tih 60 stotinki do kraja, koliko je i bilo ostalo kad je Bogdanovićeva trica ušla."

Da se sve ovako i odvilo, Partizan bi tek u slučaju realiziranih slobodnih bacanja stigao do 74:74 i imao loptu na centru na postavljenu obranu Cibosa. Ali nije se odvilo tako...


Reci što misliš!