Sport

Košarka, ABA Liga

ABA liga: Partizan rutinski nadjačao Cibonu

ABA liga: Partizan rutinski nadjačao Cibonu

U sklopu 6. kola regionalne košakaške ABA lige Cibona je na teškom gostovanju kod beogradskog Partizana poražena s uvjerljivih 80-71.

Partizan je kontrolirao utakmicu od prve pa sve do posljednje minute susreta, ne dozvolivši Ciboni da ijednom povede. Cibona je držala priključak, pa čak i došla na -3 pred kraj treće četvrtine, no potom se Partizan odljepio na devet i tu razliku držao do samog kraja utakmice.

Darryle Strawberry bio je najefikasniji "vuk" s 20 poena, dok je Andrja Žižić pridodao 19. Dario Šarić nije bio na visini zadatka, te je s pet osobnih pogrešaka morao ranije napustiti parket. Dotada je ubacio devet poena i upisao šest skokova.

Srbijansku su momčad do pete pobjede u sezoni predvodili Joeffrey Lauvergne i Dragan Milosavljević sa po 21 poenom, dok je Bogdan Bogdanović pridodao 19.

Cibona je nakon poraza ipak skočila s devetog do visokog četvrtog mjesta prvenstvene ljestvice, s omjerom pobjeda i poraza 3-3, baš kao i još pet drugih momčadi. Cibona je četvrta jer ima najbolju koš-razliku.

ABA liga, 6. kolo:

Partizan - Cibona 80-71


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.