Sport

Nogomet, SP 2010.

Torres: O klupskoj budućnosti tek nakon Mundijala

Torres: O klupskoj budućnosti tek nakon Mundijala

Liverpoolov napadač i španjolski nogometni reprezentativac Fernando Torres smatra da je prelazak njegovog sunarodnjaka Rafaela Beniteza s Liverpoolove na Interovu klupu bio najbolja opcija za sve uključene strane.

Izrazito loša sezona Liverpoola i osvajanje tek sedmog mjesta u prvenstvu, što je najlošiji plasman ''redsa'' u Premiershipu u zadnjih 11 sezona, rezultirali su Benitezovim odlaskom. Zapravo, otkazom koji su mu uručili vodeći ljudi kluba s Anfielda.

No, Benitez, trener koji je još uvijek na cijeni usprkos niza podbačaja s Liverpoolom, nije dugo bio bez posla. Brzo ga je angažirao talijanski i europski prvak Inter, nakon što je ostao bez Portugalca Josea Mourinha.

- Benitezov transfer u Inter je bio najbolja opcija za sve uključene strane. Rafa je u karijeri sve osvojio, a prošle sezone su od njega u klubu previše očekivalo – izjavio je Torres za španjolski As.

Upravo je Benitez odigrao veliku ulogu prilikom dovođenja Torresa iz madridskog Atletica 2007. godine. El Niño je jedan od najboljih svjetskih napadača, ali još uvijek nije osvojio niti jedan klupski trofej. Uvijek je isticao da je u Liverpoolu sretan, ali želja za osvajanjem trofeja mogla bi ga motivirati za prelazak u neki od klubova koji su spremni iskrcati puste milijune za njegov transfer. Spominju se Barcelona, Chelsea i Manchester City.

Torres zna da će u Liverpoolu teško ostvariti svoje ciljeve, a to su osvajanje Lige prvaka i(li) Premiershipa, ako se momčad ne pojača. Međutim, baš naprotiv, umjesto o pojačanjima, novinarske špekulacije koje se vrte oko slavnog engleskog kluba idu u pravcu odlaska aktualnih zvijezda u igračkom kadru. S odlaskom s Anfielda već ovoga ljeta su povezani Javier Mascherano, Steven Gerrard, Yossi Benayoun i Dirk Kuyt. Naravno, uz Torresa, koji, međutim, o toj temi neće previše reći.

- Trenutno Liverpool nema niti menadžera. Ne želim govoriti o klupskoj budućnosti. Bit će vremena i za to, kada završi Svjetsko prvenstvo.

Reci što misliš!