Sport

Nogomet, SP 2010.

SP: Del Bosque u problemima, ozlijeđeni Torres i Alonso

SP: Del Bosque u problemima, ozlijeđeni Torres i Alonso

Nogometaši Španjolske svoj će dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva, protiv Portugala sljedećeg utorka u Cape Townu, moguće morati igrati bez dvojice prvotimaca.

Upitni su za nastup centarfor Fernando Torres i zadnji vezni Xabi Alonso.

Torres je u srazu trećeg kola protiv Čilea (2-1) zaradio lakšu ozljedu mišića zbog koje ga je izbornik Vicente del Bosque izvukao iz igre u 55. minuti.

- Radi se o manjem problemu smišićem. Nema ta ozljeda nikakve veze s prethodnom ozljedom i operacijom tetive koljena – rekao je izbornik novinarima nakon utakmice.

Ozbiljnija je zato situacija s Alonsom, koji je dobio udarac u gležanj još u prvom poluvremenu. Iz igre je izašao tek u 73. minuti.

- Nije me dotukao prvi udarac, već drugi u isto mjesto u drugom poluvremenu. Tražio sam tada zamjenu jer me boljelo. Nadam se da ću se uspjeti oporaviti o Portugala – rekao je nogometaš madridskog Reala, kojeg je potvrdio i liječnik reprezentacije Oscar Luis Celada:

- Prvi su pregledi pokazali da je Xabi iščašio gležanj. Ipak, ozljeda nije jako ozbiljna i nadamo se da će se oporaviti do utorka i utakmice protiv Portugala.

 

Reci što misliš!