Sport

Nogomet, SP 2010.

SP, Torres: Svjestan sam da ne igram dobro

SP, Torres: Svjestan sam da ne igram dobro

- Problemi s mojim fizičkim stanjem onemogućili su me da na Svjetskom prvenstvu igram na svojoj najvišoj razini – izjavio je španjolski nogometaš Fernando Torres.

Počeo je Liverpoolov 26-godišnji centarfor svih pet utakmica Španjolske na Mundijalu. Nije napravio doslovno ništa i izgleda loše u igri kao rijetko kad ranije.

Prvi je put nakon četvrtfinala izbornik Vicente del Bosque najavio mogućnost da u polufinalu protiv Njemačke Torresa ne postavi u igru od prve minute.

- Ovo je za mene težak turnir. Nisam u najboljoj formi, te je postupno malo-pomalo podižem. Osjećam se sve bolje, no očito je da još uvijek nisam dovoljno dobar – rekao je Torres za ITV Sport priznavši također da je s klupskim suigračem, engleskim reprezentativcem Stevenom Gerrardom, razgovarao o tome kako se što bolje suprotstaviti Nijemcima, španjolskim suparnicima u polufinalu južnoafričkog Mundijala.

- Njemačka mene nije iznenadila. Veliki sam obožavatelj njemačkog nogometa. Poznajem sve igrače. Vjerujem da njemački narod nije očekivao da će njihovi igrači igrati tako dobro. No, ja sam znao da će biti dobri. Uvijek su dobri. Uvijek igraju polufinale ili finale velikih natjecanja.

- Njemačka je vrlo dobra momčad. Razgovarao sam s Gerrardom i Carragherom, a razovarat ću, pogotovo o Njemačkoj, još.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque izjavio je da i dalje ima veliko povjerenje u Torresa, ali da nije nedodirljiv:

- Naravno da nije nedodirljiv. Možda neće početi utakmicu protiv Njemačke. No, on i dalje ostaje naša ključna figura. Zabijao on ili ne, radi teško za nas i daje nam u igri svoju iznimnu osobnost.


Reci što misliš!