Sport

Nogomet, SP 2010.

SP: Iniesta i Torres na raspolaganju Del Bosqueu

SP: Iniesta i Torres na raspolaganju Del Bosqueu

Napadača Fernanda Torresa i veznjaka Andresa Iniestu izbornik španjolskih nogometaša Vicente del Bosque slobodno može koristiti već u prvoj utakmici europskih prvaka u Južnoj Africi.

Vijest je službeno u utorak, dan uoči otvarajućeg dvoboja Španjolaca na Svjetskom prvenstvu protiv Švicarske u Durbanu, potvrdio sam izbornik.

Upitniji za utakmicu bio je vezni nogometaš Barcelone, koji se ozlijedio prošli utorak u generalnoj probi Španjolaca za Mundijal, u kojoj nu na svom terenu, u Murciji, deklasirali Poljake 6-0. Napustio je Iniesta zbog ozljede zadnje lože desne noge teren pretkraj prvog poluvremena.

U istoj je utakmici Torres zaigrao prvi put nakon dvomjesečne pauze zbog ozljede meniska desnog koljena.

- Andres je odradio treninge u ponedjeljak i utorak pod punim opterećenjem, te ima vrlo dobar osjećaj – izjavio je liječnik reprezentacije Oscar Celada, dok je Del Bosque dodao:

- Još uvijek imamo pred sobom dovoljno sati. O njegovu ćemo nastupu odlučiti u razgovoru s Andresom i s liječnicima – najavio je Del Bosque istaknuvši da će, sasvim moguće, započeti utakmicu protiv Švicaraca u srijedu bez obojice oporavljenika.


Reci što misliš!