Sport

Košarka, NBA

Doc Rivers nakon sezone odlazi u mirovinu?

Doc Rivers nakon sezone odlazi u mirovinu?

Phil Jackson davno je obznanio svoje umirovljenje, a sličnu stvar misli napraviti i trener najljućih mu rivala - Boston Celticsa.

Doc Rivers mogao bi uzeti koju godinu odmora i narednih nekoliko sezona provesti daleko od NBA svakodnevice.

 

Glavni i jedini razlog je nedostatak vremena za svoje najmilije. "Krajem prošle sezone donio sam odluku. Obitelj je daleko ispred svega a u ovom razdoblju prošla je mnogo. Želim vrijeme provesti s njima", kazao je Rivers.

GM Bostona, Danny Ainge, mišljenja je kako bi zbog toga Kelti u mogućem lockoutu mogli pronaći i nešto korisno. "Ako bude lockouta i sezona se odgodi, to bi moglo biti dovoljno vremena da ga Doc provede sa svojom obitelji i uspije se odmoran vratiti na mjesto našeg glavnog trenera."

Stalan pritisak oko produljenja suradnje koji Ainge čini na Riversa za sad nije urodio plodom. "Razgovarali smo mnogo puta o njegovom ostanku i novom ugovoru ali nije promijenio mišljenje. Ova situacija sa štrajkom iznenadna je prilika", objasnio je GM.

Ukoliko ostanu bez svog trofejnog trenera, svjestan je, morat će potražiti neko drugo riješenje. "On je naša prva, druga i treća opcija ali ukoliko ne bude išlo moramo znati što imamo u planu. Kontakti su tu, već spremni", zaključio je Ainge.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.