Sport

NBA

Rivers: Garnett bi mogao propustiti cijelo doigravanje

Rivers: Garnett bi mogao propustiti cijelo doigravanje

Prvaci oslabljeni

Doc Rivers, trener aktualnih NBA prvaka, košarkaša Boston Celticsa, pomirio se, čini se, s činjenicom da kroz doigravanje neće moći računati na centra Kevina Garnetta.

Garnett je desno koljeno ozlijedio 19. veljače, nakon čega je propustio 13 uzastopnih utakmica. Potom se vratio u sljedeće četiri, ali u niti jednoj od njih nije igrao više od 18 minuta. Posljednji treninzi ne nude nimalo optimizma da bi Garnett mogao bit spreman za najvažniji dio sezone.

- Garnett neće biti spreman. Nakon što sam ga vidio na posljednjem treningu, rekao bih da nema šanse – rekao je Rivers, koji je morao Garnetta udaljiti s treninga nakon samo 20 minuta budući da je bilo vidljivo kako se muči i kako ne može pratiti suigrače.

- Ako ne može izdržati vožnju biciklom i lagano trčkaranje, te ako mu je koljeno i dalje naotečeno i boli ga, ne znam kako će onda zaigrati u doigravanju. Dečko je ratnik i vidi se kako pokušava stoički podnijeti svu bol i maskirati ju, ali ne može se to sakriti. Nakon današnjeg treninga, stvarno ne vidim načina kako bi mogao zaigrati – dodao je Rivers i komentirao reakciju samog Garnetta na takvu situaciju.

- Ljut je, naravno, i frustriran. Bio je ljut na mene, ljut na sve, ali to je razumljivo. Bio je užasno frustriran, ali on je takav i to je njegova očekivana reakcija.

Celticsi će svoj put do obrane naslova prvaka započeti protiv Chicago Bullsa u subotu na domaćem parketu. Protiv Bullsa bi i u ovakvom sastavu trebali biti uspješniji u seriji od sedam utakmica, ali bez Garnetta će put do naslova biti praktički “nemoguća misija”.

- Moramo nastaviti dalje bez njega – zaključio je Rivers.

Reci što misliš!